Ξενοδοχεία

Κρήτη 5 αστέρων – Απόβαση επενδυτών στη Μεγαλόνησο

Ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές καταγράφουν τα ξενοδοχειακά ακίνητα, μιας και οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού δείχνουν ανοδική τάση παρά την έξαρση της πανδημίας. Αναλυτές εξηγούν ότι η ρευστότητα που διαθέτουν επενδυτικές εταιρίες, η σημαντική προσφορά προς πώληση ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα και η δυνατότητα για εξασφάλιση καλών αποδόσεων ευνοούν τις συγκεκριμένες επενδύσεις.

Elounda Blu

Στο πλαίσιο αυτό, η Hotel Investment Partners, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχειακών μονάδων στην Νότια Ευρώπη που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone υπέγραψε, τον Ιούλιο, συμφωνία για την εξαγορά της ξενοδοχειακής μονάδας Elounda Blu στην Ελλάδα από τη Ledra Hotels & Villas.

Elounda Blu

Τo Elounda Blu είναι ξενοδοχείο 4 αστέρων με 183 δωμάτια και βρίσκεται στην Ελούντα της Κρήτης, με τις Blackstone και HIP να σκοπεύουν να επενδύσουν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση, μετατροπή του ξενοδοχείου στην αγορά σε θέρετρου 5 αστέρων. Το ξενοδοχείο θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Ledra Hotels & Villas, υπό διεθνή σημαία 5 αστέρων μετά την ανακαίνιση.

Elounda Blu

Τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ξεκινήσει η ανακαίνιση, με την επέκταση που προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2022 η συνολική δυναμικότητα του ξενοδοχείου θα είναι πλέον στα 200 δωμάτια και θα είναι το νέο μέλος της Domes Resorts στην Ελούντα.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του project Elounda Hills στην Κρήτη, μίας από τις πιο μεγαλεπήβολες τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, που δρομολογεί η Mirum Hellas, συμφερόντων του Ρώσου μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε από την Πολεοδομία η έγκριση άδειας εισόδου σε εργοτάξιο και μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών στην έκταση των περίπου 700 στρεμμάτων.

Στόχος του Β. Μπορίσοφ είναι η δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, προϋπολογισμού περίπου 550 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον τουρισμό πολυτελείας στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Elounda Hills Resort

Με βάση τον σχεδιασμό των επενδυτών, στο τμήμα των 700 στρεμμάτων που φέρει την ονομασία «Ελληνικά» (ή Elounda Hills Resort) προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να αναπτυχθούν 4 ξενοδοχεία, 300 τουριστικές κατοικίες, εμβαδού από 80 τ.μ. έως 1.500 τ.μ., και μία μαρίνα. Το ένα από τα luxury ξενοδοχεία που θα αναπτυχθούν στην έκταση, το 1 Hotel & Homes Elounda Hills, θα φέρει το brand της αμερικανικής αλυσίδας 1 Hotel -η οποία ανήκει στην ομπρέλα της SH Hotels & Resorts, θυγατρικής του ομίλου Starwood Capital- και θα είναι δυναμικότητας 137 δωματίων, ενώ, βάσει του χρονοδιαγράμματος, η πολυτελής μονάδα θα λειτουργήσει το 2025.

Elounda Hills ResortElounda Hills ResortElounda Hills Resort

Οι επιτελείς της Mirum Hellas βρίσκονται την ίδια στιγμή σε συζητήσεις με εκπροσώπους διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων προκειμένου να καταλήξουν στα brands που θα φέρουν τα υπόλοιπα 3 ξενοδοχεία στα «Ελληνικά». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Four Seasons Hotels & Resorts -η οποία έχει αναλάβει τον ιστορικό «Αστέρα Βουλιαγμένης»- και η Bvlgari Hotels & Resorts είναι μεταξύ των αλυσίδων με τις οποίες γίνονται διαπραγματεύσεις, ενώ το ξενοδοχείο που θα βρίσκεται πλησίον της μαρίνας ενδέχεται να έχει την υπογραφή Nikki Beach. Σε διαφορετική περίπτωση, στόχος είναι μία από τις παραλίες του τουριστικού χωριού να φέρει το brand Nikki Beach. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο διάσημος Ρώσος επιχειρηματίας Αρκάντι Νόβικοφ, ο οποίος έχει ανοίξει εστιατόρια, μεταξύ άλλων, σε Λονδίνο, Μόσχα και Ντουμπάι, θα βάλει την υπογραφή του σε ένα από τα εστιατόρια που θα αναπτυχθούν εντός των «Ελληνικών».

Niko Seaside Resort
 Niko Seaside Res Niko Seaside Resortort Niko Seaside Resort Niko Seaside Resort Niko Seaside Resort Niko Seaside Resort

Στον Άγιο Νικόλαο θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2022 το πλήρως ανακαινισμένο Niko Seaside Resort Crete. Το πρώην Κοράλ θα τεθεί κάτω από το σημα της ACCOR LUXURY. Εμπνευσμένο από τα στοιχεία της θάλασσας, το ξενοδοχείο συνδυάζει τόσο σύγχρονο αστικό χαρακτήρα όσο και το παραλιακό θέρετρο. Το ακίνητο διαθέτει 141 δωμάτια ( εξοπλισμένα με ιδιωτική βεράντα και πισίνα), εξαιρετικές σουίτες με ιδιωτική πισίνα και βεράντα, δύο θεαματικές εξωτερικές πισίνες υπερχείλισης (4ος όροφος), δύο εστιατόρια που σερβίρουν τοπική κουζίνα και δύο μπαρ.

Στην κινητικότητα που εμφανίζουν τα ξενοδοχειακά ακίνητα ανήκει και η εξαγορά, μέσω πλειστηριασμού, από τον αμερικανικό όμιλο ακινήτων Hines του ξενοδοχείου «Out of the Blue Capsis Elite Resort» στην Αγ.Πελαγία της Κρήτη. Η Hines σε συνεργασία με τη Henderson Park εκτιμάται ότι προσέφεραν 125 εκατ. ευρώ, ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν αποκτήσει και χαρτοφυλάκιο πέντε ξενοδοχείων στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News και στο Facebook 

Δείτε ακόμα

ΑΣΤΕΚ: Διαδικτυακή ημέρα καριέρας

Γ. Π.

Δείτε τις ημερομηνίες ανοίγματος όλων των Domes Resorts

Γ. Π.

Είδος προς εξαφάνιση… οι μάγειρες στα ξενοδοχεία

Γ. Π.

Sani Resort: Σάρωσε στα βραβεία WTA 2022

Γ. Π.

Τουρισμός: Η Ελλάδα έχει καταγράψει την μεγαλύτερη αύξηση τιμών

Γ. Π.

Amanzoe: Mια σύγχρονη Ακρόπολη στην Πελοπόννησο

Γ. Π.
φορτώνει....