Μια καταπληκτική ιδέα απο τη Γαία Οινοποιητική ο Θαλασσίτης Submerged, έδωσε ένα κρασί περιζήτητο στους φίλους του κρασιού .
Αναφερόμαστε βέβαια σε κρασί 100% Ασύρτικο, βυθισμένο στα ανοιχτά του Αιγαίου πελάγους για 5 ολόκληρα χρόνια, σε συνθήκες πλήρους απουσίας οξυγόνου.
Η ιδέα ξεκίνησε το 2009 όταν η Γαία Οινοποιητική ανοικτά από το Καμάρι βύθισε 450 φιάλες Θαλασσίτη από την κάθε χρονιά.
Σε ένα μέρος με σταθερή θερμοκρασία , χωρίς φώς και οξυγόνο,δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες για να δώσουν αυτό το αποτέλεσμα.
Δυστυχώς από την πρώτη βύθιση κατάφεραν να σωθούν μόνο 3 φιάλες και να γυρίσουν στην επιφάνεια το 2014.
Σήμερα έχει δημιουργηθεί ένα υποβρύχιο κελάρι σε 25 μ βάθος που φιλοξενεί 5 διαφορετικές εσοδείες.

Για να αναλύσουμε λίγο τα χαρακτηριστικά του κρασιού,πρόκειται για ένα κρασί με χρυσαφένιο χρώμα όμως διαφορετικό από μία κλασσική “νεαρή” Σαντορίνη.
Με κλασσικά αρώματα εσπεριδοειδών με έμφαση το γκρέιπφρουτ, η έντονη και ιδιαίτερη ορυκτότητα-μεταλλικότητα καθώς και η υψηλή οξύτητα είνα τα χαρακτηριστικά του βυθισμένου Θαλασσίτη.
Συνίσταται πρίν το σερβίρισμά ένα πέρασμα σε ένα ευρύχωρο decanter τουλάχιστον 4 ώρες ώστε το κρασί ν’ αναπτύξει το γευστικό του βάθος.
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον τουρισμό-επισιτισμό!