Τουρισμός Φορείς

Κικίλιας: Ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των εποχών για τον τουρισμό

Αύξηση κατά 3,3% κατέγραψαν τα ταξιδιωτικά έσοδα τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία ισοζυγίου ταξιδιωτικών πληρωμών που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, μόνο τον Οκτώβριο μπήκαν στο ταμείο του τουρισμού 1,5 δισ. ευρώ, από 1,29 δισ. πέρσι και 553 εκατ. ευρώ το 2020.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την έκθεση της ΤτΕ οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν τον Οκτώβριο κατά 28,6% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 16,7% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021. Σημειώνεται ότι οι εισπράξεις ξεπέρασαν το επίπεδο του Οκτωβρίου του 2019 και ανήλθαν στο 103,3% του επιπέδου αυτού, ενώ οι αφίξεις έφθασαν οριακά το αντίστοιχο επίπεδο (99,4%).

Ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των εποχών για τον τουρισμό, με έσοδα πάνω από 1,5 δις ευρώ. Αύξηση +3,3% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε tweet του, ο υπουργός Τουρισμού ,Βασίλης Κικίλιας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα στο δεκάμηνο από τον τουρισμό φτάνουν πλέον τα 17,1 δισ. ευρώ, όταν το ίδιο διάστημα πέρσι ήταν 10 δισ. και το 2020, τη χρονιά που ξέσπασε η πανδημία δηλαδή, μόλις 4,2 δισ. ευρώ. Σε επίπεδο δεκαμήνου οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών αυξήθηκαν κατά 92,1% και οι σχετικές εισπράξεις κατά 70,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, αντιπροσωπεύοντας το 88,9% και το 97,4% των αντίστοιχων επιπέδων τους το 2019. Οι καθαρές εισπράξεις από μεταφορές παρουσίασαν αύξηση κατά 13,7%.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, τα έσοδα από τον τουρισμό φέτος θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το 2019, χρονιά ρεκόρ για τα ταξιδιωτικά μεγέθη, όταν στο τουριστικό καλάθι είχαν μπει 18,2 δισ.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί από 1/6 σε τουρισμό και εστίαση

Γ. Π.

ΠΟΞ προς ΠΟΕΕΤ: “…ενθαρρύνετε τα μέλη σας να εμβολιαστούν αν θέλουμε η σαιζόν να λειτουργήσει ομαλά”

Γ. Π.

Tourism Awards 2022: Πέντε σπουδαίες διακρίσεις για την Περιφέρεια Κρήτης – Δείτε όλους τους νικητές

Γ. Π.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Σητείας – Ρόδου με ταχύπλοο;

Γ. Π.

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Το Σουφλί στα Best Tourism Villages

Γ. Π.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην έκθεση Quality Travel Fair στην Κοπεγχάγη

N. K.
φορτώνει....