Τουρισμός

Κέρκυρα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Ζάκυνθος, εντάσσονται στην «πράσινη λίστα» με τους προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς για τους Βρετανούς

Κέρκυρα, Κρήτη, Κως, Ρόδος και Ζάκυνθος, φαίνεται ότι θα ενταχθούν στην «πράσινη λίστα» με τους προορισμούς που θεωρούνται ασφαλείς για τους Βρετανούς, η οποία θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις βρετανικές Sun, Independent και The Times.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Τα εν λόγω ελληνικά νησιά χαρακτηρίζονται ως προορισμοί χαμηλού κινδύνου οπότε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται ότι διατίθεται να αναθεωρήσει τις ταξιδιωτικές οδηγίες για την «πράσινη λίστα» με τους ασφαλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με την Independent οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου εκφράζουν τη δυσφορία τους καθώς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν ανοίξει ο τουρισμός στη Βρετανία, δεν υπάρχει εικόνα για το ποιες χώρες ή περιοχές θα συμπεριληφθούν στην «πράσινη λίστα».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη επίσημη σύσταση προειδοποιεί κατά των ταξιδιών στην Ελλάδα «βάσει της τρέχουσας αξιολόγησης κινδύνου λόγω Covid-19», προσθέτοντας ωστόσο ότι «η σύσταση της FCDO δεν τάσσεται κατά των ταξιδιών στα νησιά Ρόδο, Κω, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Κρήτη».

Δείτε ακόμα

Αεροδρόμιο Ηρακλείου: Πάνω από 10.000 τουρίστες έρχονται μέχρι τέλος Μαρτίου για το Καθολικό Πάσχα

N. K.

Ακυρώνει και επίσημα η TUI UK μέχρι 16 /05 όλα τα πακέτα

N. K.

Χανιά: προετοιμάζονται για τη φιλοξενία συνταξιούχων

N. K.

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τη Σύνδεση Πρωτογενούς και Τουριστικού Τομέα

Γ. Π.

Τουρισμός: Ανεβαίνουν σταδιακά οι αφίξεις

Γ. Π.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο θεματικό εργαστήριο με τίτλο «Ευρωπαϊκό σχέδιο για βιώσιμο τουρισμό για την υγεία»

Γ. Π.
φορτώνει....