Περιβάλλον Φορείς Χωρίς κατηγορία

ΚΕΔΕ: Νέα στρατηγική της Ε.Ε για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Εγκρίθηκε την Τετάρτη 24.2.2021 η Νέα Στρατηγική της Ε.Ε για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κείμενο αναφοράς αλλά και ένα εργαλείο που θα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους τους φορείς πολιτικής που εμπλέκονται και να υλοποιηθεί σωστά πραγματώνοντας την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, που εν προκειμένω βρίσκει σημαντικό πεδίο εφαρμογής.

Οι δήμοι αποτελούν τους κατεξοχήν παράγοντες που με το Τοπικό Ενεργειακό τους Σχέδιο καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη την εν λόγω Στρατηγική και να την φέρουν απτά στην ζωή των πολιτών, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα της καθημερινής διαβίωσης και αναδεικνύοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απαραίτητο μοχλό εφαρμογής μίας τόσο σημαντικής πολιτικής, όσο η πολιτική Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η ΚΕΔΕ έχοντας δραστηριοποιηθεί στα θέματα που αφορούν στο περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή μέσω :

1. της συμμετοχής της διοίκησης της σε σχετικές διαβουλεύσεις και συνέδρια και της επίσημης τοποθέτησης της μέσω των τακτικών συνεδρίων της και των σχετικών αποφάσεων ΔΣ

2. των συνεδριάσεων και προτάσεων των Θεματικών Επιτροπών της ΚΕΔΕ για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή των σχετιζόμενων πολιτικών (Επιτροπές Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεσμών, Οικονομικών κλπ)

3. της δράσης της μέσω της Ομάδας Εργασίας Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και δει των έργων στα οποία μετέχει – Κλιματική Αλλαγή και Aστικό Πράσινο (LIFE IP AdaptIn και LIFE GrIn) / Ενεργειακή Απόδοση (PRODESA) / παραγωγή βιοκαυσίμων (SUMBIO) / έλλογη χρήση υδάτινων πόρων (WRESTLE) – καθώς και των χρηστικών και βιώσιμων εργαλείων που παρέχει στους δήμους – μέλη της, ως παραδοτέα των προαναφερθέντων έργων πάντα, δε, σε πλήρη και αγαθή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους κρατικούς και άλλους φορείς, ενημερώνει σταθερά τα μέλη της, ΟΤΑ της χώρας, με όλα τα δίκτυα επικοινωνίας που διαθέτει.

Πηγή: ΚΕΔΕ

Δείτε ακόμα

Νέα μέτρα από τον Σεπτέμβριο κατά του κορονοϊού

N. K.

Ε.Ε.Α.: Μεγάλη εκδήλωση για το AGORA ATHENS, στην Πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή 22/10

N. K.

200 ευρώ κάθε μήνα: Το «άγνωστο» επίδομα του ΟΑΕΔ, οι χιλιάδες δικαιούχοι, τα κριτήρια και η αίτηση

N. K.

Κικίλιας: Η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεργασίας μεσογειακών χωρών στον τουρισμό

Γ. Π.

Διευκρινίσεις για τα self tests στον ιδιωτικό τομέα την εβδομάδα 31 Μαΐου – 6 Ιουνίου 2021

Γ. Π.

Τουρισμός: «H Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά»

Γ. Π.
φορτώνει....