Τουρισμός

Ιστορικό υψηλό για τις αφίξεις του Ιουλίου στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Το ρεκόρ όλων των εποχών “έσπασε” η τουριστική κίνηση στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” τον Ιούλιο σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου.

Ο κ. Γιώργος Πλιάκας ειπε χθες στην “Π” ότι με πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού αφίχθησαν περίπου 755.000 επιβάτες, ενώ στα ίδια νούμερα θα κυμανθεί η κίνηση και τον Αύγουστο.

Οι πληρότητες τον Αύγουστο ανά περιοχές

Εντωμεταξύ τα στοιχεία της booking  δείχνουν ότι όλο τον Αύγουστο η πληρότητα στην Κρήτη θα φτάσει κατά μέσο όρο το 98%.

Ενδεικτικά, στα Χανιά και την Ιεράπετρα θα αγγίξει το 99%, στο Ρέθυμνο το 98%, στο Ηράκλειο, τη Σητεία, τη Χερσόνησο, τον Άγιο Νικόλαο το 97%, στην Ελούντα το 96%.

Βρετανοί, Τσέχοι, Σουηδοί, Νορβηγοί, Δανοί και Πολωνοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα Χανιά, ενώ Γερμανοί, Αυστριακοί και Γάλλοι ψηφίζουν Ηράκλειο, την ίδια στιγμή που καθημερινά μπαίνουν νέες κρατήσεις στα συστήματα των ξενοδοχείων για Οκτώβριο, ενώ η σεζόν θα συνεχιστεί μέχρι και τον Νοέμβριο.

Τα στοιχεία από το αεροδρόμιο Ηρακλείου δείχνουν ότι η κίνηση από το εξωτερικό τον Ιούλιο, αυξήθηκε κατά 5%-6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο το 2019.

Εξάλλου, τα στοιχεία για τις προγραμματισμένες θέσεις το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου δείχνουν ότι φθάνουν τις 300.000.

Ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας
Ο αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας

Ολική επαναφορά

Με ρυθμούς που ξεπερνάνε τα μεγέθη του 2019 τρέχει η τουριστική κίνηση στα νησιά των Κυκλάδων εφέτος, με τον Αύγουστο να σφραγίζει τη χρονιά ρεκόρ για αυτά, αλλά και συνολικά για τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς. Αυτό τουλάχιστον αποτυπώνουν σε δηλώσεις τους στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φορείς των νησιών , με τον Αύγουστο να αποτελεί την κορύφωση του τουριστικού ρεύματος για τα ελληνικά νησιά.

Εστιάζοντας στα νησιά των Κυκλάδων, αυτά αποτελούν πόλο έλξης για όλες σχεδόν τις βασικές αγορές της χώρας. Άγγλοι, Γάλλοι, Ιταλοί, αλλά και Αμερικάνοι έχουν κατακλύσει φέτος τα νησιά των Κυκλάδων, ενώ και οι Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτά, όπως τονίζεται. Μύκονος και Σαντορίνη είναι τα νησιά που κάθε χρόνο αποτελούν σημείο αναφοράς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν, φέτος μάλιστα πρωταγωνιστούν στις αφίξεις τουριστών και ειδικά τον Αύγουστο η εύρεση ελεύθερου δωματίου σε αυτά είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:patris.gr

Δείτε ακόμα

Τουρισμός: Πως πάνε οι κρατήσεις και ποτέ θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας: Θα στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδο, δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα

Γ. Π.

Τουρισμός: Willkommen vs Welcome

Γ. Π.

Philoxenia 2022: Το Ηράκλειο εξελίσσεται διαρκώς

Γ. Π.

Γ. Χότζογλου: Κύμα φυγής των εργαζομένων στον Τουρισμό – Το ’23 μπορεί οι κενές θέσεις εργασίας να φθάσουν τις 100.000

N. K.

Στην Πολωνία ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Γ. Π.
φορτώνει....