10.4 C
Άγιος Νικόλαος
4 Φεβρουαρίου 2023
Τουρισμός

Ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων: «Μονόδρομος η άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων»

Σε δεινή θέση βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Δυτικής Κρήτης, ο οποίος τονίζει ότι “έχουμε βρεθεί σε ένα τέλμα, όπου πλέον δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε με κανένα τρόπο ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας. Η άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων, αν και καταστροφική, δείχνει να φαντάζει ως μονόδρομος”.

“Εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας όλων των συναδέλφων ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας και καλούμε την επίσημη Πολιτεία να προβεί άμεσα σε περαιτέρω παρεμβάσεις αλλά και ενέργειες ενίσχυσης ώστε να μην καταρρεύσει ο κλάδος μας, συμπαρασύροντας μαζί του τον στυλοβάτη της Ελληνικής οικονομίας: τον τουρισμό”, σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Αναλυτικά, σε σημερινή του ανακοίνωση υπογραμμίζει τα εξής:

“Έπειτα από 2,5 χρόνια πανδημίας και σκληρότατων συνεπειών σε όλα τα επίπεδα, δυστυχώς οι γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις έρχονται να διαταράξουν για ακόμα μια φορά την ομαλότητα και να θέσουν σε καθεστώς πλήρους αμφισβήτησης την επιβίωση του κλάδου μας. Οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, όπως βέβαια και αρκετοί άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, κληθήκαμε τα τελευταία χρόνια να καταβάλλουμε έναν πρωτόγνωρο αγώνα επιβίωσης, σε συνθήκες πλήρους συρρίκνωσης του έργου μας και σε ένα περιβάλλον απόλυτης αβεβαιότητας ως προς το μέλλον μας. Και ενώ προσδοκούσαμε, όπως όλοι, το φετινό καλοκαίρι να αποτελέσει ορόσημο για την ανάκαμψη μας, η ακρίβεια στα καύσιμα διαμορφώνει εκ νέου ένα νέο καθεστώς απόλυτου κινδύνου.

Ειδικότερα, η ολοένα αυξανόμενη άνοδος στις τιμές των καυσίμων, έχει φέρει προ των πυλών για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου μας τον κίνδυνο της ακινητοποίησης των λεωφορείων, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα οι ιδιοκτήτες να απορροφήσουν αυτές τις αυξήσεις. Ως ένας κλάδος που το έργο του συνδέεται άμεσα και άρρηκτα με τα καύσιμα, βρισκόμαστε στην «προμετωπίδα» αυτής της συγκυρίας. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως ότι διανύουμε ίσως την πιο κρίσιμη τουριστική περίοδο των τελευταίων δεκαετιών, καταβάλαμε έως σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε αυτής της κατάστασης, για να στηρίξουμε εκτός των άλλων και το έργο όλων των συνδεόμενων με τον τουρισμό (και όχι μόνο) κλάδων. Δυστυχώς όμως έχουμε βρεθεί σε ένα τέλμα, όπου πλέον δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε με κανένα τρόπο ότι θα συνεχίσουμε το έργο μας. Η άμεση ακινητοποίηση των οχημάτων, αν και καταστροφική, δείχνει να φαντάζει ως μονόδρομος.

Εκφράζουμε την κραυγή αγωνίας όλων των συναδέλφων ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας και καλούμε την επίσημη Πολιτεία να προβεί άμεσα σε περαιτέρω παρεμβάσεις αλλά και ενέργειες ενίσχυσης ώστε να μην καταρρεύσει ο κλάδος μας, συμπαρασύροντας μαζί του τον στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας: τον τουρισμό”.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:hania.news

Δείτε ακόμα

Κ. Νοτοπούλου: Η απόφαση της κυβέρνησης να εξαιρέσει από τα μέτρα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών, τα τουριστικά γραφεία είναι άδικη και διχάζει τον κλάδο

Γ. Π.

Αθήνα: Προορισμός για όλο το έτος, με έμφαση τους χειμερινούς μήνες

Γ. Π.

Βρετανία: Η Ελλάδα Νο2 προορισμός των Βρετανών το 2022

N. K.

Στο επίκεντρο η προσπάθεια παράτασης της σεζόν πέρα από τον Οκτώβριο

N. K.

Ρωσία: Εμβολιαστικός τουρισμός καθώς Ρώσοι αναζητούν εγκεκριμένα εμβόλια από τον Π.Ο.Υ

Γ. Π.

Αναρτήθηκαν οι Προσωρινοί Πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού

N. K.
φορτώνει....