15.4 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Δημοφιλή Ξενοδοχοϋπάλληλοι Τουρισμός

Η βόρεια Ελλάδα θα «σώσει» τον ελληνικό τουρισμό

Σε φάση προετοιμασίας για την έναρξη της τουριστικής περιόδου, που ευελπιστούν ότι θα είναι καλύτερη και από την περσινή (η οποία ήταν η καλύτερη στην ιστορία του ροδιακού τουρισμού) βρίσκονται οι επιχειρηματίες στο κλάδο της φιλοξενίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ θα ξεκινήσουν στις 11 Μαρτίου και με βάση τα μηνύματα που καταφθάνουν από τις τουριστικές αγορές η σεζόν του 2023 αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δυναμική με ανάλογα οφέλη για την τοπική οικονομία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει και για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες για την επίλυση του είναι η έλλειψη υπαλληλικού δυναμικού.

Δυστυχώς για την μεγάλη βιομηχανία της χώρας, μιλάμε για αδυναμία προσέλκυσης προσωπικού από τις επιχειρήσεις ή ακόμα για την αδυναμία «δημιουργίας» προσωπικού μέσω της εκπαίδευσης αυτού.

Στην μεγάλη έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις κατά κύριο λόγο τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως τα νησιά μας Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο, την λύση έρχεται να δώσει η βόρεια Ελλάδα. Με μεγάλη δεξαμενή προσωπικού που ενδεχόμενος να μην έχει την απαραίτητη προϋπηρεσία και προσόντα αλλά τα προσόντα είναι απολύτως ρευστά και ανανεώνονται συνεχώς και πάνω στη δουλειά, αρκεί να υπάρχει θέληση να αποκτηθούν και περιβάλλον πρόθυμο να υποστηρίξει.

Ήδη το Εργατικό Κέντρο Ρόδου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και με τη συνδρομή Εργατικών Κέντρων της Βορείου Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδες ενημέρωσης.

Για τον λόγο αυτό, αντιπροσωπεία και των δύο φορέων έδωσε «το παρών» σε ημερίδα στις Σέρρες, χθες 4 Φεβρουαρίου, ώστε να ενημερωθεί το εργατικό δυναμικό των παραπάνω περιοχών για τη νέα τοπική συλλογική σύμβαση και να έρθουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν στη Ρόδο. Ανάλογη ημερίδα θα γίνει και την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο.

Ημέρες καριέρας γίνονται και από μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη και όχι μόνο.

Linkedin

Η Domes Resorts που δραστηριοποιείται σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μήλο, Χαλκιδική και Πορτογαλία, κάνει tour σε όλη την βόρεια Ελλάδα σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει όσους θέλουν να εργαστούν στον τουρισμό και να τους προσφέρει ευκαιρία πέρα από το να εργαστούν και να αναδείξουν τα προσόντα τους σε ένα κλάδο που είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος του 21ου αιώνα.

Κλείνοντας θα ήθελα να δούμε το βίντεο της Grecotel hotels & resorts. Σίγουρα με αυτό το βίντεο ο όμιλος δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο να βρει εργαζόμενους!

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Νωρίτερα από ποτέ το δώρο Χριστουγέννων του ΟΑΕΔ

Γ. Π.

Γ. Λογιάδης: Να κηρυχθεί υποχρεωτική η νέα τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας ν. Ηρακλείου

Γ. Π.

World Tourism Awards 2022: 11 ελληνικά ξενοδοχεία αναδείχθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης

N. K.

Minos Palace hotel & suites: Το απόλυτο καταφύγιο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Γ. Π.

Ελλάδα vs Τουρκία για τους βρετανούς τουρίστες

Γ. Π.

Ξάνθη: Διήμερο Διακρατικό Συνέδριο «Οικοτουρισµός και Τουριστική Ανάπτυξη των περιοχών της Μαύρης Θάλασσας»

Γ. Π.
φορτώνει....