15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Ιανουαρίου 2023
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Τουρισμός

Η σημασία του εξειδικευμένου προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία

Η έννοια της εξειδίκευσης στην Ελλάδα ίσως πολλές φορές να παρεξηγείται και να ερμηνεύεται ως κάτι που είναι καλό να το διαθέτει κάποιος αλλά δεν τρέχει και κάτι αν σου λείπει.

Οι παράγοντες της αγοράς δεν κρύβουν τους φόβους τους, ότι ενδεχομένως να μην μπορέσουν να εξασφαλίσουν το προσωπικό εκείνο που θα καλύψει τις ανάγκες τους, όχι μονό ως προς την ποσότητα, αλλά και ως προς την ποιότητα.

Σημειώνουν επίσης με έμφαση ότι υπάρχει μία αλλαγή τάσης σχεδόν σε όλες τις χώρες εκείνες που αποτελούν τους καλούς πελάτες της Ελλάδος και η τάση αυτή δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για διακοπές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολύ πιο ακριβά τις διακοπές τους, αρκεί βέβαια να λάβουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ας δούμε όμως την σημασία του καταρτισμένου και ποιοτικού ανθρωπίνου δυναμικού στον τουρισμό.

Η επιλογή κατάλληλου προσωπικού, συνεισφέρει σε μεγάλο ποσοστό στην συνολική εμπειρία των πελατών. Η σωστή αντιμετώπισή τους, κρίνει σε σημαντικό βαθμό το αν θα ξανάρθουν ενώ συχνά είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που λίγοι, δυστυχώς, διαθέτουν σε όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου.Το προσωπικό είναι εκείνο που θα λύσει άμεσα και on time τα θέματα των πελατών.

Τον καλό επαγγελματία, τον διακρίνουν οι λεπτομέρειες, οι οποίες όμως έχουν μεγαλύτερα οφέλη τόσο ως προς τον επιχειρηματία, όσο και προς το ξενοδοχειακό brand που εργάζεται, πάρα τον εφήμερα φθηνό ανειδίκευτο υπάλληλο. Η σωστή επιλογή του προσωπικού σε μία τουριστική επιχείρησή σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες οπού το 59% των επισκεπτών δεν θα προτιμούσαν ξανά ένα ξενοδοχείο, του οποίου το προσωπικό δεν είχε επαγγελματισμό και δεν ανταποκρινόταν άμεσα στις ανάγκες τους, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.Η εξοικείωση του προσωπικού με την τεχνολογία είναι η βάση για την γρήγορη εκμάθηση νέων συστημάτων, την πιο αποδοτική χρήση τους και την καλύτερη εξυπηρέτηση προς τους πελάτες 

Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες με κατάρτιση και αγάπη για αυτό που κάνουν είναι η κοινότητα που πλαισιώνει την επιχείρηση, είτε πρόκειται τις καλές είτε για τις κακές στιγμές της.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Σοφία Ζαχαράκη, από το Ερεβάν: «Δυναμική η εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού φέτος»

N. K.

Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων τις επόμενες ημέρες

N. K.

ΠΟΕΕΤ: Παιδιά – φθηνό εργατικό δυναμικό

Ν. Π.

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής

N. K.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Να αυξηθούν οι μισθοί και το ταμείο ανεργίας

Γ. Π.

Πρόστιμο 300 ευρώ σε εργαζόμενους αν δεν έχουν προβεί σε δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου

Γ. Π.
φορτώνει....