19.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Travel Guide Τουρισμός

Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική τάση του 2022 «Πήγαινε μακριά, ξόδεψε πολλά»

Υπάρχει μια νέα αίσθηση στα ταξίδια, του «επείγοντος»

Υπάρχει μια «νέα αίσθηση επείγοντος» στα ταξίδια, δήλωσε η Στεφανία Παπαϊωάννου, αντιπρόεδρος στην πολυτελή ταξιδιωτική εταιρεία Abercrombie & Kent.

«Οι επισκέπτες αισθάνονται ότι έχουν χάσει δύο χρόνια και οι μεγαλύτεροι πελάτες ανησυχούν ότι θα έχουν λιγότερα χρόνια για να ταξιδέψουν».

Ο Lee Thompson, συνιδρυτής της εταιρείας ταξιδιών περιπέτειας Flash Pack, συμφώνησε.

«Οι άνθρωποι θέλουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν», είπε. «Περίμεναν να επιστρέψουν εκεί έξω και δεν πτοούνται από αυτούς τους διεθνείς προορισμούς».

Η χρονιά του «GOAT»

Η Expedia αποκαλεί το 2022 τη χρονιά του GOAT, “greatest of all trips.”

Σε μια έρευνα που συμμετείχαν 12.000 ταξιδιώτες σε 12 χώρες, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 65% των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να «ξοδέψουν πολλά» στο επόμενο ταξίδι τους, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας. Ως αποτέλεσμα, ονόμασε την επιθυμία για συναρπαστικά και πολλά ταξίδια «τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική τάση» της χρονιάς.

Η Amadeus σημειώνει άλμα στις αναζητήσεις σε «επικούς προορισμούς», σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο. Οι αναζητήσεις στην Τανζανία (+36%), οι πτήσεις προς την Πέτρα της Ιορδανίας (+22%) και οι κρατήσεις σε πόλεις κοντά στο Μάτσου Πίτσου (σχεδόν +50%) αυξήθηκαν από το 2020 έως το 2021, σύμφωνα με την έκθεση.

Αυτές οι τάσεις αναμένεται να αυξηθούν φέτος, μαζί με το ενδιαφέρον για νησιά στον Ινδικό Ωκεανό καθώς και στην Ανταρκτική, σύμφωνα με την έκθεση.

Η πανδημία άλλαξε τη «διάθεση των ταξιδιωτών», δήλωσε ο Ντέκιους Βαλμορμπίντα, πρόεδρος ταξιδιών στην Amadeus.

«Έχουμε ανθρώπους να λένε απλώς: «Κοίτα, τι γίνεται αν συμβεί άλλη πανδημία; Κι αν με κλείσουν ξανά;» είπε. «Υπάρχει μια ψυχολογική επίδραση ότι τώρα είναι η στιγμή».

Οι διεθνείς προορισμοί με τις μεγαλύτερες αυξήσεις αναζητήσεων φέτος, σε σύγκριση με το 2019, είναι η Τοσκάνη, η Ιταλία (+141%), οι Μπαχάμες (+129%), η Μπόρα Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας (+98%), οι Μαλδίβες (+97%) και τη νότια Γαλλία (+88%), σύμφωνα με την έκθεση.

Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα ηλικίας 18 έως 34 ετών οδηγούν την τάση

«Οι οικογένειες επιλέγουν προορισμούς που πάντα ονειρευόντουσαν, ειδικά εκείνοι που επικεντρώνονται σε υπαίθριες εμπειρίες όπως κρουαζιέρες στον ποταμό Νείλο, Μάτσου Πίτσου, σαφάρι και κρουαζιέρες στην Ευρώπη».

Ανοίγοντας τα πορτοφόλια

Αν και είναι οικονομικά καταστροφική για ορισμένους, η πανδημία επέτρεψε σε άλλους – συγκεκριμένα, σε επαγγελματίες που μπόρεσαν να εργαστούν από το σπίτι – να κάνουν οικονομίες και να έχουν περισσότερα να ξοδέψουν.

Περίπου το 70% των ταξιδιωτών αναψυχής σε μεγάλες χώρες – όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Ισπανία – σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα για ταξίδια το 2022 από ό,τι τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια κοινή έκθεση του Νοεμβρίου του World Travel & Tourism Council και Τουρισμού και ταξιδιωτική ιστοσελίδα Trip.com.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Μπόρις Τζόνσον: Να μην προχωρήσουν ακόμη σε κρατήσεις για το καλοκαίρι ζητά από τους Βρετανούς πολίτες

Γ. Π.

Προθερμάνουν τις μηχανές τα ξενοδοχεία – Ερωτηματικό παραμένει το πότε θα ξεκινήσουν

Γ. Π.

Χωρίς την υποχρέωση test η είσοδος στην Ελλάδα από ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδά

N. K.

Ξεκινάει το πρόγραμμα στήριξης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων. Δείτε την απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης

Γ. Π.

Το άνοιγμα της κρουαζιέρας συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη και σε εκπροσώπους του κλάδου

Γ. Π.

H νέα καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του EOT

N. K.
φορτώνει....