19.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Ξενοδοχεία Περιβάλλον

Η Marriott δεσμεύεται να έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050

Η Marriott International ανακοίνωσε τις προθέσεις της να επιτύχει μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2050, σε συνεργασία με την προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών.

Η Marriott εντάχθηκε στο “Business Ambition for 1.5”, μια κοινή προσπάθεια μεταξύ του ΟΗΕ και των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, για να διατηρήσει τις παγκόσμιες θερμοκρασίες στους 1,5 ° C πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα για να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες κλιματικές ζημιές. Ο στόχος απαιτεί από τις επιχειρήσεις να μειώσουν κατά το ήμισυ τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 και να φτάσουν τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

«Ακόμη και όταν βρισκόμαστε σε μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της βιομηχανίας, γνωρίζουμε ότι αυτή η φιλοδοξία θα είναι μια πρόκληση», δήλωσε σε δήλωσή του ο Anthony Capuano, Διευθύνων Σύμβουλος της Marriott International. “Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε εταιρείες και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να οικοδομήσουν έναν πιο υγιή, πιο βιώσιμο κόσμο.”

Οι επισκέπτες θα αρχίσουν να παρατηρούν τον αντίκτυπο της απόφασης του Marriott σχεδόν αμέσως στα δωμάτιά τους. Ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου είναι η μείωση των πλαστικών μιας χρήσης στα δωμάτια. Μέχρι το 2022, όλα τα ξενοδοχεία Marriott θα αλλάξουν προϊόντα περιποίησης μίας χρήσης με μεγαλύτερα μπουκάλια σαμπουάν, μαλακτικό και τζελ μπάνιου. Αυτη και μόνο η κίνηση θα εμποδίσει 500 εκατομμύρια μικροσκοπικά μπουκάλια να εισέρχονται σε χώρους υγειονομικής ταφής κάθε χρόνο.

Η Marriott στοχεύει επίσης στη μείωση της σπατάλης τροφίμων κατά 50% μέσω μιας νέας εσωτερικής εκπαιδευτικής εκστρατείας πρόληψης και μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων.

Επιπλέον, η αλυσίδα ξενοδοχείων σχεδιάζει να φυτέψει περισσότερα από 415.000 δέντρα τα επόμενα χρόνια και να συνεργαστεί με περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως η Evergreen Alliance και το The Ocean Foundation.

Η Marriott έχει ήδη εφαρμόσει τους δικούς της στόχους βιωσιμότητας για το 2025 στο χαρτοφυλάκιό της. Ο όμιλος εξετάζει την λειτουργεία των ξενοδοχείων της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον σχεδιασμό πιο ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων και την εγκατάσταση τεχνολογίας όπως έξυπνων θερμοστατών για τον έλεγχο της ενεργειακής απόδοσης.

“Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε στροφή στο θετικό και βιώσιμο αντίκτυπο όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε”, δήλωσε ο Capuano. “Αυτή η αυστηρή δέσμευση για το κλίμα και για την επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών είναι ένα απαραίτητο βήμα για να βοηθήσουμε τις κοινότητες και τα περιβάλλοντα όπου ζούμε, εργαζόμαστε και επισκεπτόμαστε να παραμέινουν υγιές και ζωντανά”.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Facebook και στο Twitter

Δείτε ακόμα

Φωτογραφίες από το χιονισμένο Οροπέδιο Λασιθίου

Γ. Π.

Δείτε τα νέα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του Ντουμπάι

Γ. Π.

Ο Κολούμπος, το υποθαλάσσιο ηφαίστειο της Σαντορίνης, τίθεται σε επιτήρηση

N. K.

Elounda Hills Resort : Ξεκίνησαν τα έργα – Δείτε πως θα είναι το κορυφαίο θέρετρο στην Ευρώπη

Γ. Π.

Αφιέρωμα: «Elounda Beach Hotel» Το ξενοδοχείο θρύλος της Ελούντας

Γ. Π.

Στροφή στον ποιοτικό τουρισμό με φθηνό all inclusive

Γ. Π.
φορτώνει....