15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Ιανουαρίου 2023
Travel Guide Τουρισμός

Η Ελλάδα στους 20 πιο ασφαλείς τουριστικούς προορισμούς του κόσμου

Την 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με τις πιο ασφαλείς χώρες για τουρίστες κατέλαβε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας ανάλυσης ασφαλιστικών κινδύνων για την τουριστική βιομηχανία «The Swiftest».

Για την τελική κατάταξη αξιολογούνται στοιχεία και δεδομένα από πολλούς διεθνείς οργανισμούς, ανάμεσά τους ο ΟΗΕ, η Υπηρεσία το Γραφείο του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Παγκόσμια Τράπεζα, η ΜΚΟ «Our World in Data» και ο οργανισμός «WorldRiskReport» και έχουν χρησιμοποιεί κατά κεφαλήν κριτήρια για δείκτες, όπως ο αριθμός των θανάτων από ανθρωποκτονίες, ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, ο αριθμός των θανάτων από ακούσια δηλητηρίαση, το ποσοστό των θανάτων από κακές συνθήκες υγιεινής, το ποσοστό των χαμένων ετών ζωής λόγω μεταδοτικών ασθενειών, των ποσοστών σοβαρών τραυματισμών και των πιθανοτήτων μιας χώρας να πληγεί από φυσική καταστροφή. Ο θάνατος ή ο τραυματισμός ως αποτέλεσμα τρομοκρατικών ενεργειών, θεωρείται ότι εμπίπτει είτε στις κατηγορίες των ανθρωποκτονιών είτε στις κατηγορίες των ετών ζωής που χάνονται λόγω τραυματισμού.

Ποιες είναι οι ασφαλέστερες χώρες για να επισκεφτούν οι τουρίστες

Με βάση στοιχεία για 50 από τις χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, αυτές είναι οι δεκαπέντε ασφαλέστερες χώρες για τους τουρίστες και οι βαθμολογίες του Δείκτη Ταξιδιωτικής Ασφάλειας:

1. Σιγκαπούρη
2. Δανία
3. Ολλανδία
4. Ελβετία
5. Ισραήλ
6. Σουηδία
7. Αυστρία
8. Ιρλανδία
9. Ιταλία
10. Γερμανία
11. Ηνωμένο Βασίλειο
12. Ισπανία
13. Πορτογαλία
14. Ελλάδα
15. Ιαπωνία
16. Γαλλία
17. Δημοκρατία της Τσεχίας
18. Βέλγιο
19. Αυστραλία
20. Κροατία

Σύμφωνα με τον Δείκτη Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (Travel Safe Index), η Σιγκαπούρη είναι η λιγότερο επικίνδυνη χώρα για τους τουρίστες και η πιο ασφαλείς για επισκέπτες, ταξιδιώτες και τουρίστες. Έχει πολύ χαμηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών, θανάτων από τροχαία ατυχήματα και κινδύνων ατυχημάτων και φυσικών καταστροφών, με εξαιρετικό σύστημα υγείας.

Η Σιγκαπούρη αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τους ταξιδιώτες από άποψη ασφάλειας καθώς οι συνέπειες για τη διάπραξη εγκλημάτων στη Σιγκαπούρη είναι απίστευτα υψηλές, ακόμη και για μικρά παραπτώματα ή πράξεις που σε άλλες χώρες δεν θεωρούνται καν εγκλήματα. Αυτό, σε συνδυασμό με την υψηλή επιτήρηση και την αστυνομική παρουσία, καθιστά τη Σιγκαπούρη την ασφαλέστερη χώρα στον κόσμο για ταξίδια.

Στην αντίθετη πλευρά της αξιολόγησης και τελευταία στην παγκόσμια κατάταξη είναι η Νότια Αφρική – και με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, το Μεξικό, η Καμπότζη, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Ιράν.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 68 άνθρωποι δολοφονούνται κάθε μέρα σε αυτή τη χώρα των 60 εκατομμυρίων κατοίκων, το ποσοστό ανθρωποκτονιών της Νότιας Αφρικής ανέρχεται σε 36,4 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα και σε όλους τους επιμέρους δείκτες έχει άσχημα ως τρομακτικά αποτελέσματα. Η χώρα έχει επίσης το έκτο υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία ατυχήματα (22,22 ανά 100.000 κατοίκους. Γι’ αυτό η Νότια Αφρική βαθμολογήθηκε με «F» σε έξι από τους επτά τομείς αξιολόγησης, που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

EFQM AWARD CEREMONY 2022: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Επιχειρηματική Αριστεία

N. K.

Β.Κικίλιας:Η στρατηγική μας να φέρουμε νωρίτερα την έναρξη της τουριστικής περιόδου έχει αποτελέσματα.

N. K.

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις

N. K.

Μάρι Δασκαλαντωνάκη: «Στην Ελλάδα έχουμε πλέον το καλύτερο τουριστικό προϊόν της Ευρώπης»

Γ. Π.

Η Ρωσία καταργεί τουριστικά πακέτα προς χώρες που επέβαλαν κυρώσεις

Γ. Π.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Γ. Π.
φορτώνει....