26 C
Άγιος Νικόλαος
7 Ιουνίου 2023
Τουρισμός

Η Ελλάδα ένας από τους πιο έτοιμους τουριστικούς προορισμούς

O υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης από το Βερολίνο, όπου την  Τετάρτη  ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη εργασίας,δήλωσε ότι

 Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο έτοιμους τουριστικούς προορισμούς, με καθαρό μήνυμα και σχέδιο και προσβλέπει με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στο επικείμενο άνοιγμα του Τουρισμού από τις 14 Μαΐου.

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας που θα ισχύσουν, σε συνδυασμό με τα νέα διαθέσιμα εργαλεία, τα εμβόλια και τα γρήγορα τεστ, αλλά και τη νέα ιατρική γνώση, αποτελούν ισχυρά όπλα στη φαρέτρα μας, συνέχισε ο κ. Θεοχάρης και, αναφερόμενος στο Βραβείο «Global Champion Award for Covid-19 Crisis Management» που έλαβε η χώρα μας για την διαχείριση του τουρισμού σε συνθήκες πανδημίας, έκανε λόγο για μια «απόδειξη ότι αναγνωρίζεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε πέρυσι».

Σε ό,τι αφορά ειδικά την αγορά της Γερμανίας, ο κ. Θεοχάρης έλαβε από τον κ. Μπαράις τη διαβεβαίωση ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο άρσης του μέτρου της υποχρεωτικής καραντίνας για τους εμβολιασμένους Γερμανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν από την Ελλάδα. «Η προοπτική χαλάρωσης των προϋποθέσεων επανόδου των Γερμανών τουριστών στη χώρα τους, αναμένεται να διευκολύνει σημαντικά την απόφασή τους να ταξιδέψουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα από την πλευρά της θα είναι έτοιμη να προσφέρει στους πολίτες της το «πράσινο» πιστοποιητικό εμβολιασμού ήδη την 1η Ιουνίου. Η Γερμανία, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, θα είναι έτοιμη «στο τέλος του β’ τριμήνου του έτους». Συζήτηση έγινε ακόμη για την απλοποίηση των διαδικασιών για τουρίστες από χώρες εκτός ΕΕ, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά για ταξίδια και τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ακόμη και αν δεν έχουν ακόμη λάβει την έγκριση του ΕΜΑ. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για συγκεχυμένη εικόνα, καθώς, όπως είπε, έχει χαθεί το α’ εξάμηνο του έτους και πρόκειται για «μεταβατική και δύσκολη» χρονιά, αλλά τόνισε ότι ο στόχος παραμένει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η τουριστική περίοδος θα επιμηκυνθεί στο φθινόπωρο, καθώς πολλές οικογένειες θα θελήσουν π.χ. να περιμένουν προκειμένου να εμβολιαστούν όλα τα μέλη τους.

Για το 2021, η TUI ξεκινά τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα στις 14 και 15 Μαΐου, με πτήσεις προς τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, του Αράξου, της Κέρκυρας, της Κω και της Ρόδου και βάσει των μέχρι στιγμής κρατήσεων, η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία και την Κύπρο αναμένεται να έχουν φέτος τις καλύτερες επιδόσεις. Τα στελέχη της TUI που συναντήθηκαν με τον υπουργό Τουρισμού εξήραν τον τρόπο με τον  οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε πέρυσι την πανδημία, χαρακτηρίζοντάς την ως «πρότυπο» στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η Covid-19. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες από την πλευρά τους εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για ασφαλές άνοιγμα του φετινού ελληνικού Τουρισμού και αναφέρθηκαν στο προσεχές συνέδριο του DRV με περίπου 700 συμμετέχοντες, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το τέλος Οκτωβρίου και θα φιλοξενηθεί στη Μεσσηνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Β. Κικίλιας: Προμοτάρουμε τον χειμερινό τουρισμό, οι ταξιδιώτες επιλέγουν την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό

N. K.

ECTAA: “Πάγωσαν” οι κρατήσεις στην Ευρώπη

N. K.

Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή: «Εντείνουμε την υγειονομική επιτήρηση όπου βλέπουμε αύξηση της μετάλλαξης Δέλτα»

Γ. Π.

Β. Κικίλιας : Η ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος θα αποφέρει περισσότερα έσοδα στη χώρα

N. K.

Πρωτόκολλο λειτουργίας χιονοδρομικών κέντρων

Γ. Π.

Πρόσκληση από τον ΕΟΤ προς τις ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece App

Γ. Π.
φορτώνει....