Τουρισμός

Η British Airways σκέφτεται να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερα αεροσκάφη για καλοκαιρινές εκδρομές στην Ελλάδα


Η British Airways όπως γραφεί το bloomberg ενδέχεται να χρησιμοποιήσει αυτό το καλοκαίρι μερικά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα της σε σύντομες διαδρομές προς τουριστικές περιοχές όπως η Ελλάδα.

Με το Ηνωμένο Βασίλειο αναμεσά στις κορυφαίες χώρες σε ό,τι αφορά το ποσοστό εμβολιασμού πληθυσμού, η Ελλάδα – ένας αγαπημένος προορισμός για Βρετανούς – σχεδιάζει να καλωσορίσει τους επισκέπτες μέχρι τα μέσα Μαΐου και η Ισπανία πρόκειται να ακολουθήσει. Οι αεροπορικές εταιρείες που έχουν μείνει σε αδράνεια προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη ζήτηση και να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να αποκομίσουν ένα μεγαλύτερο κομμάτι εσόδων αυτό το καλοκαίρι.

Στο Heathrow του Λονδίνου, η BA που ανήκει στην IAG SA διαθέτει μια σειρά από αεροσκάφη Boeing. 787, 777 και Airbus SE A350 που μπορούν να μεταφέρουν έως και διπλάσιο αριθμό ατόμων από τα αεροπλάνα που συνήθως εκτελούν τις πτήσεις προς την Ευρώπη. Πολλά από τα μεγαλύτερα αεροπλάνα είναι διαθέσιμα επειδή οι προορισμοί μεγάλων αποστάσεων που συνήθως εξυπηρετούν, εξακολουθούν να είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός σε lockdown και δεν αναμένεται να ανοίξουν τόσο γρήγορα όσο οι περιφερειακές συνδέσεις.

Η τελική απόφαση της ΒΑ θα εξαρτηθεί από τον όγκο των κρατήσεων και το σχέδιο του Ηνωμένου Βασιλείου να ανοίξει ξανά τα ταξίδια αναψυχής, οι συζητήσεις είναι ομως ακομα σε προκαταρκτικό στάδιο.

Δείτε ακόμα

Η Ελλάδα μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο – Κατά 25% αυξημένες οι προκρατήσεις

Γ. Π.

Airbnb: Aύξηση κρατήσεων στην Ελλάδα τον Αύγουστο

N. K.

Μελέτη INΣΕΤΕ «Ελληνικός Τουρισμός 2030. Σχέδια Δράσης» | Μέρος 1ο: Τα megatrends του παγκόσμιου τουρισμού

Γ. Π.

ΑΣΤΕ Κρήτης: Με μεγάλη επιτυχία η ημέρα καριέρας

N. K.

Μητσοτάκης: Το 2022 θα είναι το έτος που ο ελληνικός τουρισμός θα εκτοξευτεί

Γ. Π.

Ευρώπη – αερομεταφορές: Χάος επικρατεί στα περισσότερα αεροδρόμια

N. K.
φορτώνει....