21 C
Άγιος Νικόλαος
7 Ιουνίου 2023
Ξενοδοχεία Ξενοδοχοϋπάλληλοι

HR: Οι ρομαντικοί σε ένα παραμύθι χωρίς τέλος

Με πρωτοβουλία του ACT (American College of Thessaloniki) έγινε το συνέδριο Τουρισμός του αύριο με θέμα το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού και οι προκλήσεις του μέλλοντος στο Hyatt Regency Thessaloniki.

Καλεσμένοι Έλληνες καθηγητές από πανεπιστήμια του εξωτερικού αλλά και η executive Vice President EMEA της HYATT Corporations ξεκίνησαν μια παρουσίαση γεμάτη ενδιαφέρον και προβληματισμούς για το πρώτο μέρος του συνεδρίου.

Στο δεύτερο μισό του συνεδρίου ένα πάνελ τύπου στρογγυλής τραπέζης φιλοξενούσε καλεσμένους τους προσωπάρχες μερικών από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της χώρας. Βλέποντας τα ονόματα της Hyatt, Wyndham, Domes Resorts, Porto Carras και H Hotels να φιγουράρουν τις γνώσεις τους αλλά και τις παροχές τους νόμιζε κανείς ότι ο ελληνικός τουρισμός που αν και αποτελεί την βαριά «βιομηχανία» της χώρας, ξαφνικά αποτελεί πυλώνα εξέλιξης και πρωτοπορίας.

Οι καλεσμένοι αναγνώρισαν τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος μας, τόνισαν ότι σίγουρα υπάρχουν αλματώδη βήματα που πρέπει ακόμα να γίνουν αλλά σίγουρα ο τουρισμός έχει περάσει σε μορφή ραγδαίας εξέλιξης και ανάπτυξης σύμφωνα με τους ίδιους. 

Το ερώτημα είναι γιατί λοιπόν δεν υπάρχει προσωπικό; Γιατί, σύμφωνα με τους ίδιους, ο κλάδος μας σ’ ένα μεγάλο ποσοστό αποτελείται από καιροσκόπους που θέλουν να βγάλουν απλώς «χαρτζιλίκι» όπως μας ανέφεραν. Ταυτόχρονα, οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού λόγω της πανδημίας στράφηκαν σε πιο σταθερούς κλάδους απασχόλησης για να μην βιώνουν την αμφιβολία του αύριο. 

Ακούσαμε και το παράλογο, ότι οι νέοι του τουρισμού είναι πιο απαιτητικοί και τρέχουν με ταχύτητα φωτός στο μονοπάτι της εξέλιξης με αποτέλεσμα να βλέπουμε νέους ανθρώπους να κατέχουν καίριες θέσεις στην διοίκηση ενός ξενοδοχείου.

Βέβαια αυτό έρχεται σε αντίθεση με την ακαδημαϊκή κατάρτιση που φέρνουν οι νέοι που εισέρχονται στον κλάδο, προσκομίζοντας 2 πτυχία και αλλά τόσα μεταπτυχιακά, με φυσικό αποτέλεσμα να έχουν βλέψεις να ανεγερθούν γρηγορότερα, κάτι που πλέον οι επιχειρήσεις το προμοτάρουν και ως δέλεαρ.

Στο κομμάτι των ερωτήσεων βέβαια, υπήρξε αγανάκτηση από τους επαγγελματίες του χώρου σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, την διαμονή, την διατροφή και τα μισθολογικά. (Είπε κάποιος από το πάνελ…6 μέρες εργασίας, 8ωρο, 950 ευρώ.) 

Ας ευχηθούμε λοιπόν καλή τύχη στο έργο των ονειροπόλων του κλάδου μας…μια μικρή βάρκα…μακρύ το ταξίδι…και η θάλασσα γεμάτη φουρτούνες. Ελπίζουμε να μην περάσουν την δική τους οδύσσεια μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους!

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Μεγάλη συμφωνία Μήτση-Αγγελόπουλου

N. K.

Τουρισμός : Έκπτωση 60% στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας για τις τουριστικές επιχειρήσεις

Γ. Π.

Nobu Hotel Santorini: Άνοιξε το ξενοδοχείο του Robert De Niro & του Matsuhisa

N. K.

Eθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων -Domes of Elounda & Elounda Blu

Γ. Π.

Greek Hospitality Awards 2021: Σημαντικές διακρίσεις ξενοδοχείων της περιοχής του δήμου Αγίου Νικολάου

Γ. Π.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ-ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ

N. K.
φορτώνει....