Ξενοδοχεία

HIP: Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εποχιακών ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη

HIP, ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης εποχιακών ξενοδοχειακών μονάδων στη Νότια Ευρώπη, που ανήκει σε επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone.

Η HIP ιδρύθηκε το 2015 από τον Alejandro Hernandez-Puértolas και τον Banco Sabadell και εξαγοράστηκε το 2017 από επενδυτικά κεφάλαια της Blackstone που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων. Μετά από αλλεπάλληλες εξαγορές που ακολούθησαν, το χαρτοφυλάκιο της HIP διευρύνθηκε σε 65 ξενοδοχεία, με 19.237 δωμάτια με παρουσία στην Ισπανία, στην Ελλάδα, στην Ιταλία πρόσφατα και στην Πορτογαλία.

Η HIP είναι σήμερα ο τρίτος μεγαλύτερος επενδυτής σε Ευρωπαϊκά ξενοδοχεία, μετά την Pandox και την Covivio. H HIP διαθέτει εξειδικευμένη ομάδα περίπου 100 επαγγελματιών που διακρίνονται για την δυνατότητά τους να σχεδιάζουν, να εκτελούν, να ανακαινίζουν και να επανατοποθετούν στην αγορά υποκεφαλαιοποιημένα ξενοδοχεία. Η ομάδα αυτή συνεργάζεται με πλήθος διαχειριστών ξενοδοχείων, όπως Ritz Carlton, Barcelo, AMR Resorts και Melia, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της διαχείρισης των ξενοδοχείων, αλλά και της εμπειρίας των πελατών των ξενοδοχείων. Η HIP ήδη επενδύει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ στα ξενοδοχειακά θέρετρα του χαρτοφυλακίου της.

HIP (με 65 ξενοδοχεία και κάτι λιγότερο από 20.000 δωμάτια σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία), μετά την πρώτη της εξαγορά το 2019 στη χώρα μας με το μεγάλο deal των πέντε ξενοδοχείων των Louis Hotels, εξακολουθεί να επενδύει στο ελληνικό της χαρτοφυλάκιο, με την εξαγορά το περασμένο καλοκαίρι του Elounda Blu στην Κρήτη από τη Ledra Hotels & Villas και τα Domes Resorts του ομίλου Σπανού, ενώ συνεχίζει με περαιτέρω επενδύσεις για αναβαθμίσεις εντός του 2022.

Με τον όμιλο Σπανού, άλλωστε, η διεθνής επενδυτική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2015 έχει δομήσει μια στενή σχέση συνεργασίας εδώ και σχεδόν μια διετία και ακριβώς προϊόν αυτής της συμφωνίας υπήρξε, το 2021, το άνοιγμα του ξενοδοχείου Domes of Corfu, Autograph Collection, που θεωρήθηκε μία από τις πιο πετυχημένες επανατοποθετήσεις και ανοίγματα της HIP.

 Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Domes Resorts με την Hotel Investment Partners (HIP) η ελληνική αλυσίδα θα αναλάβει επισης τη διαχείριση του εμβληματικού The Lake Spa Resort στην Πορτογαλία. Το πεντάστερο ξενοδοχείο 192 δωματίων, που διαθέτει προνομιούχα θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία, στον κόλπο της Vilamoura, πρόκειται να μετατραπεί πλήρως σε ένα Domes Resort, φέροντας τη διεθνώς αναγνωρίσιμη επωνυμία.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Τουρισμός: Με «όπλο» τα Covid free νησιά – Ανησυχία για μετάλλαξη Δέλτα και τέταρτο κύμα κοροναϊού

Γ. Π.

Marriott: Θα επεκταθεί με περισσότερα από 35 νέα πολυτελή ξενοδοχεία το 2023

Γ. Π.

Μέτρα στήριξης ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Γ. Π.

Τα καλύτερα boutique ξενοδοχεία στην Κρήτη

Γ. Π.

Πάργα: Νέο ξενοδοχείο από τον Δ. Γιαννακόπουλο

N. K.

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία Casa Cook & Cook’s Club ανοίγουν στην Ελλάδα το 2022

Γ. Π.
φορτώνει....