Ξενοδοχεία

Hines: Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι ξενοδοχειακές επενδύσεις της στην Κρήτη

Επιταχύνουν οι επενδύσεις της Αμερικανικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, παράλληλα με την παρουσία της και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες και οι ανακαινίσεις στα ξενοδοχεία που εξαγόρασε το 2021, με στόχο τα εγκαίνιά τους μέσα στην προσεχή χρονιά.

Πρόκειται για τα τρία ξενοδοχεία του ομίλου Cyan Group που εξαγόρασε το 2021 η Hines, το 5άστερο Apollonia Beach Resort & Spa, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, 336 δωματίων, της Cyan Group of Hotels, το 4άστερο Santa Marina Beach Resort, 208 δωματίων, στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, αλλά και το Cyan Group of Hotels το 5άστερο Sitia Beach City Resort & Spa, 162 δωματίων, στη Σητεία, της Cyan Group of Hotels

Κατά όσα έχουν γίνει γνωστά, ήδη για τα δύο από τα τρία ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Ηράκλειο έχουν εγκριθεί τα επενδυτικά σχέδια για την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Apollonia Beach Resort & Spa, δυναμικότητας 671 κλινών, θα εκσυγχρονισθεί με το ύψος της επένδυσης να ξεπερνά τα 21,2 εκατ ευρώ, με την επένδυση να έχει υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και να ενισχύεται με το ποσό των 5,31 εκατ. ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Την ιδια στιγμή, το δεύτερο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο είναι το Santa Marina Beach Resort,δυναμικότητας 398 κλινών, το οποίο, σύμφωνα με σχετική απόφαση, θα εκσυγχρονισθεί και αναβαθμιστεί από 4άστερο σε ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Eπί της ουσίας, αφορά επένδυση, η οποία και αυτή θα υπαχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο έχει ύψος 17,71 εκατ. ευρώ περίπου και θα ενισχυθεί με το ποσό των 4,43 εκατ. ευρώ περίπου με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η Hines εκτός των τριών ξενοδοχείων της Cyan Group, προέβη και στην απόκτηση και δύο ακόμα καταλυμάτων στον Άγιο Νικόλαο, το Ερμής και το Coral.

Το Coral έχει γίνει 5άστερο ξενοδοχείο με το όνομα NIKO Seaside Resort, και εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2022, ενώ το Ερμής βρίσκεται ήδη σε διαδικασία ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού με στόχο να ανοίξει το 2023 ως Intercontinental Resort Crete.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την Κρήτη, η Hines έχει επεκταθεί στρατηγικά και στον ξενοδοχειακό χάρτη της Αθήνας, με την απόκτηση του πρώην Ledra, που μεταμορφώθηκε στο πολυτελές Grand iHyatt στη Λ. Συγγρού, το μόλις δεύτερο ξενοδοχείο του διεθνούς brand στην Ευρώπη, μετά από αυτό του Βερολίνου, ενώ στην παρούσα φάση υλοποιεί την επέκταση του Grand Hyatt, μετά την απόκτηση του πολυχώρου Odeon Starcity, ώστε να γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας, με πάνω από 500 δωμάτια.

Πηγή: businessnews.gr

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Στον όμιλο Μήτση η Λουτρόπολη Καμμένων Βούρλων

Γ. Π.

San/Ikos: Έρχεται το νέο πεντάστερο Ikos Kissamos στην Κρήτη

N. K.

Τη σεζόν 2022 έλα κι εσύ στην οικογένεια της bluegr hotels & resorts!

Γ. Π.

Γρ. Τάσιος: “Δύσκολη ισορροπία το φετινό καλοκαίρι – Εμπροσθοβαρή μέτρα για το επιχειρείν και τους εργαζομένους”

Γ. Π.

Τα 10 πιο εντυπωσιακά λόμπι ξενοδοχείων στον κόσμο

Γ. Π.

Επιστολή ΣΕΤΕ σχετικά με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και την πλήρη κάλυψη εργοδοτικών εισφορών για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων

Γ. Π.
φορτώνει....