Ξενοδοχεία Τουρισμός Φορείς

Γρ. Τάσιος: “Ο Μάιος χάθηκε γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις. Στόχος μας να μη χαθεί και ο Ιούνιος”

Γρ. Τάσιος: “Κόκκινα επιδημιολογικά δεδομένα, σημαίνει και κόκκινα ταμεία”

“Ο Μάιος χάθηκε γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις. Στόχος μας να μη χαθεί και ο Ιούνιος”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος στην Τασούλα Παπανικολάου, στο ραδιόφωνο Alpha989, προσθέτοντας πάντως πως αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα σε Ελλάδα και στις χώρες προέλευσης δεν βοηθούν και έτσι τα ξενοδοχεία δεν δέχονται αυτή την εποχή κρατήσεις.

“Οι ξενοδόχοι περιμένουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος για να κάνουν… Ανάσταση. Αν όλα πάνε καλά, ίσως τότε να κόψουμε την… κορδέλα των εγκαινίων της σεζόν” τόνισε, υποστηρίζοντας πως αν και ο τουρισμός ανοίγει επίσημα στις 15 Μαΐου, ένα ξενοδοχείο για να ανεβάσει ρολά θα πρέπει να βλέπει μπροστά του πληρότες του 40 -50% και υπενθύμισε ότι πέρυσι η φιλοξενία έχασε το 80% του τζίρου της.

Ο κ. Τάσιος επανέλαβε τα αιτήματα της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας εν όψει ανοίγματος, ώστε να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν (πρόγραμμα δαπανών, “Γέφυρα”, εποχικότητα, επιμήκυνση χρόνου αποπληρωμής δανείων και οφειλών προς το Δημόσιο) και σημείωσε ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν, αλλιώς τα επιδημιολογικά δεδομένα θα παραμείνουν κόκκινα που σημαίνει όπως είπε “κόκκινα ταμεία”.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Κρητικά μαγειρέματα του δρόμου 2022 μια μοναδική γιορτή στον Άγιο Νικόλαο

N. K.

Σοφία Ζαχαράκη: Στις 14 Μαΐου θα ανοίξει ο τουρισμός στην χώρα μας

Γ. Π.

W Costa Navarino-11 Αυγούστου οι πρώτοι επισκέπτες

N. K.

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο 2021

N. K.

Hotel Digital Marketing: Οι νέες τάσεις που διαμορφώνονται

Γ. Π.

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας

Γ. Π.
φορτώνει....