Τουρισμός Φορείς

Γρ. Τάσιος: «Δύσκολες οι συνθήκες του Μαρτίου για τα οικονομικά των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων»

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται η κίνηση στους ορεινούς προορισμούς της χώρας για το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται η κίνηση στους ορεινούς προορισμούς της χώρας για το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο, σε αντίθεση με τις πληρότητες στα αστικού τύπου ξενοδοχεία, τα οποία αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα. «Απεναντίας», πρόσθεσε, «οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και στις πρώτες ύλες δεν προσφέρουν ικανοποίηση στον κλάδο, ειδικά όταν υπάρχουν μόνο δύο ή τρία καλά τριήμερα ολόκληρο τον χειμώνα και οι προκρατήσεις Φεβρουαρίου – Μαρτίου για το καλοκαίρι έχουν περιοριστεί στο ένα δέκατο της ροής που είχαμε πριν την πανδημία», σημείωσε σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1, σχετικά με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

«Είναι θετικό ότι έχουμε πτήσεις από τις ΗΠΑ, αυτό ενισχύει την εικόνα της χώρας ως ασφαλούς προορισμού» τόνισε και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο ώστε να ανακάμψουν οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. «Οι συνθήκες, ειδικά του Μαρτίου, είναι δύσκολες όσον αφορά τα οικονομικά δεδομένα των επιχειρήσεων. Για εμάς το ζήτημα που μας καίει αυτή τη στιγμή δεν είναι τόσο οι 1000 ή 800 επισκέπτες που θα έρθουν, αλλά το τι θα μείνει τελικά στο ταμείο τον Οκτώβριο, όταν τα τουριστικά πακέτα είναι με τιμές του 2019 και το φετινό κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει αυξηθεί ήδη 25% – 30%, λόγω ανατιμήσεων, πληθωρισμού και υπέρογκων τιμών στην ενέργεια», τόνισε ο Πρόεδρος της ΠΟΞ.

Δείτε ακόμα

Η τοπική δημοσιογραφία υπό σοβαρή απειλή σε όλη την Ευρώπη

N. K.

Νέα περίοδος υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού για το έτος κατάρτισης 2021 – 2022.

N. K.

Ε.Ο.Τ. – ECTAA: Διαδικτυακές παρουσιάσεις προβολής της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Π.

Μητσοτάκης: Το 2022 θα είναι το έτος που ο ελληνικός τουρισμός θα εκτοξευτεί

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Παιδιά – φθηνό εργατικό δυναμικό

Γ. Π.

Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη Μεγάλη Βρετανία

Γ. Π.
φορτώνει....