Τουρισμός

Γκερέκου: Εφικτό να πετύχει το 50% του 2019 ο τουρισμός μας

Αισιόδοξη ότι ο ελληνικός τουρισμός φέτος θα καταφέρει να προσεγγίσει το 50% του τζίρου που έκανε το 2019 παρουσιάστηκε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Άντζελα Γκερέκου.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

«Το 40% είναι ρεαλιστικότατο και το 50% εφικτό. Ίσως και λίγο περισσότερο. Εάν ανοίξει και η αγορά της Αγγλίας προς τέλος Ιουνίου» σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο ότι φέτος δυναμικό ρόλο θα παίξουν και οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι φέτος είναι ευκαιρία να στηριχθεί ο εναλλακτικός και ο θεματικός τουρισμός, ενώ γνωστοποίησε ότι υπάρχει συζήτηση και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Σεπτέμβριος και Οκτώβριος μπορούν να στηρίξουν την τουριστική οικονομία. Να καλύψουν αυτό που χάνεται από την αρχή» είπε.

Σύμφωνα με την κ. Γκερέκου, έως τώρα, η ροή των επισκεπτών δεν είναι δυναμική -παρότι υπάρχουν αρκετές κρατήσεις- κάτι που εκτιμά ότι θα αλλάξει μετά τα μέσα Ιουνίου. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, σε λίγες μέρες το 60-70% των ξενοδοχείων θα είναι ανοιχτά.

«Ευελπιστούμε να έχουμε έναν διπλασιασμό της περσινής σεζόν. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από πέρσι» ανέφερε, τονίζοντας ότι αν χρειαστεί, θα υπάρξει στήριξη κατ’ αναλογία του πόσο έχουν πληγεί στις τουριστικές επιχειρήσεις.

πηγή: www.in.gr

Δείτε ακόμα

Η Ελλάδα στους κορυφαίους τρεις διεθνείς ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Αμερικανούς – Ποια χώρα είναι στην πρώτη θέση;

N. K.

Τουρισμός: Χωρίς Βρετανούς για τρεις ακόμα εβδομάδες, ανησυχία για τη μετάλλαξη «Δέλτα»

Γ. Π.

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα έχει brand-αριστεί ως ασφαλής προορισμός

N. K.

Εγκρίθηκε το πρώτο πανελλαδικά υδάτινο πεδίο στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής

Γ. Π.

Detur-Ο Σκανδιναβός tour operator αναστέλλει τις δραστηριότητές του

N. K.

Β. Κικίλιας στο France 24: Πάνω από 10 δις ευρώ τα έσοδα του Τουρισμού για το 2021

N. K.
φορτώνει....