19.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Τουρισμός Φορείς

Γιάννης Ρέτσος: Να προστατεύσουμε το brand της Ελλάδας

Τοποθέτηση Προέδρου ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Ρέτσου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών, στο υπουργείο Υγείας από τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια

Το 2021 είναι ακόμα μια χρονιά μεγάλων προκλήσεων για τον ελληνικό τουρισμό.

Το 2020, θα μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος χρόνος του παγκόσμιου και φυσικά του ελληνικού τουρισμού.

Πέρυσι λειτουργήσαμε με προσοχή, αυστηρά πρωτόκολλα και υψηλό επαγγελματισμό από τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου. Ήταν μια προσπάθεια με μεγάλη αξία. Μια παρακαταθήκη εμπιστοσύνης. Ένα τεράστιο κεφάλαιο γνώσης, σοβαρότητας, ωριμότητας, προστέθηκε στη μεγάλη υπεραξία του ελληνικού τουρισμού. Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες έδειξαν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, τον καλύτερο τους εαυτό. Πρωτοφανή προσαρμοστικότητα και συγκινητική αυταπάρνηση.

Στόχος μας και φέτος είναι να λειτουργήσουμε με ασφάλεια για επισκέπτες, κατοίκους και εργαζόμενους. Να προστατεύσουμε το brand της Ελλάδας. Να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσους επισκεφτούν τη χώρα μας.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε καλά τη συμβολή του τουρισμού στην εθνική οικονομία, στην απασχόληση, στην κοινωνική συνοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσα προσέφερε στα χρόνια της κρίσης, αλλά και πόσα θα προσφέρει από εδώ και στο εξής για την ανάκαμψη της χώρας. Θα είμαστε και πάλι οι πρωταγωνιστές της ανάκαμψης.

Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες. Τυπικά ξεκινήσαμε πριν λίγες ημέρες, όμως δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία, είναι μια πολύπλοκη μηχανή που χρειάζεται χρόνος για να λειτουργήσει.

Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια χώρα ασφάλειας και φιλοξενίας. Με δεδομένο ότι η πανδημία συνεχίζεται, κάθε πρόβλεψη για το μέλλον αυτή τη στιγμή είναι παρακινδυνευμένη. Δεν υπάρχει λόγος σε αυτή τη φάση να βάζουμε ποσοτικούς στόχους. Το υγειονομικό σκέλος θα καθορίσει και την πορεία της τουριστικής σεζόν. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών αλλά και τη δική μας στάση. Χρειάζεται από όλους σύνεση, επαγγελματισμός και ωριμότητα.

Ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να ξεπεράσει και αυτή τη μεγάλη περιπέτεια που διαρκεί πάνω από ένα χρόνο. Έχουμε γερά θεμέλια, βαθιές ρίζες, αποθέματα δύναμης και γνώσης που μας επιτρέπουν να σχεδιάζουμε την επόμενη ημέρα.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

World Travel & Tourism Council:Τα εύσημα στην Ελλάδα

N. K.

Θεσσαλονίκη: Στους Top25 προορισμούς αστικού τουρισμού στον κόσμο

Γ. Π.

Εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό κατά προτεραιότητα σύμφωνα με το euronews

Γ. Π.

Επιδότηση 1000€-4000€ για τις κλειστές επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Γ. Π.

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ σε Χανιά και Ζάκυνθο

Γ. Π.

Εφαρμοστική εγκύκλιος για το νέο πλαίσιο υπερωριών, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την προστασία από απολύσεις

N. K.
φορτώνει....