Τουρισμός

Γερμανία: Σε τρία στάδια η άρση των μέτρων

Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα εφαρμοστεί κλιμακωτά, σε τρία στάδια, εκ των οποίων «το τρίτο και τελευταίο βήμα τοποθετείται στις 20 Μαρτίου 2022, προβλέποντας κατάργηση όλων των μέτρων, εφόσον το επιτρέπει η κατάσταση στα νοσοκομεία».

Αναλυτικότερα, ως πρώτο βήμα, θα εξαλειφθούν οι περιορισμοί που αφορούν τις επαφές για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει – οι συναντήσεις πλέον θα γίνονται «δίχως αριθμητικούς περιορισμούς για τους συμμετέχοντες». 

Επιπλέον οι κανονισμοί σε σχέση με την πρόσβαση στο λιανικό εμπόριο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, οι οποίοι σε κάποια γερμανικά κρατίδια έχουν ήδη σταματήσει, πρόκειται να ανατραπούν και σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ωστόσο, θα παραμείνει η υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το δεύτερο βήμα, το οποίο τοποθετείται χρονικά στις 4 Μαρτίου, αφορά την πρόσβαση στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων, η οποία θα καταστεί δυνατή όχι μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ή αναρρώσει, αλλά και για άτομα με αρνητικό τεστ (3G).

Για μεγάλες διοργανώσεις σε εθνικό επίπεδο -συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών- θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα: Σε εσωτερικούς χώρους, θα είναι εφικτή πληρότητα έως και 60 % σε σχέση με τη μέγιστη χωρητικότητα, με μέγιστο αριθμό τους 6.000 θεατές. Σε εξωτερικούς χώρους μέχρι 75 % της μέγιστης χωρητικότητας, με μέγιστο αριθμό τους 25.000 θεατές.

Αλλά η πραγματική ημέρα της ελευθερίας είναι η 20ή Μαρτίου, όπου καταργούνται οι πιο σοβαροί περιορισμοί στη γαστρονομία και στο λιανεμπόριο και η υποχρέωση των εργοδοτών για τηλεργασία του προσωπικού τους. Το μόνο που θα θυμίζει την ύπαρξη του κορωνοϊού θα είναι οι μάσκες, που θα παραμείνουν σε χρήση σε κλειστούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και ο αριθμός των κρουσμάτων Όμικρον, τον οποίο θα συνεχίσει να καταγράφει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ωστόσο, το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί εξ ολοκλήρου.

Μια ανάσα ανακούφισης διατρέχει τον κόσμο του εμπορίου και της γαστρονομίας, κλάδοι που έχουν πληγεί περισσότερο στα δύο χρόνια πανδημίας. “Για πολυαναμενόμενα μέτρα” κάνει λόγο ο Πέτερ Άντριαν, πρόεδρος της Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων, ο οποίος μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα υπενθύμισε ότι πάνω από μία στις 10 επιχειρήσεις από τους τομείς τέχνης, διασκέδασης και τουρισμού απειλούνται από το φάσμα της χρεοκοπίας. “Είναι το διπλάσιο από τον αριθμό του περασμένου φθινοπώρου.

Το ίδιο τεταμένη είναι η κατάσταση στον τουρισμό και στο λιανεμπόριο στα κέντρα των πόλεων.

Ένα σταδιακό σχέδιο εξόδου μπορεί να προσφέρει τις πρώτες προοπτικές εξόδου από την κατάσταση κρίσης”.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

money-tourism.gr

Δείτε ακόμα

Τα 10 πιο εντυπωσιακά λόμπι ξενοδοχείων στον κόσμο

Γ. Π.

Τα τελικά σχέδια για τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα – Έτσι θα ανοίξει ο Τουρισμός

Γ. Π.

Βρετανία: Η Ελλάδα Νο2 προορισμός των Βρετανών το 2022

N. K.

ΕΟΤ: Προβολή των ελληνικών κρασιών στο Λονδίνο

N. K.

Ανάπτυξη ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα

N. K.

Το νέο υπερπολυτελές πλωτό παλάτι της θάλασσας-Kempinski Floating Palace στο Ντουμπάι

N. K.
φορτώνει....