Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Φορολογικές δηλώσεις 2021

Aλλαγές σε τεκμήρια, e-αγορές, τέλος επιτηδεύματος, προκαταβολή φόρου και ενοίκια που αφορούν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα ανακοινώσει σύντομα το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ.

Προκειμένου να εφαρμοστούν οι συγκεκριμένες αλλαγές, απαιτείται να γίνουν οι κατάλληλες διορθώσεις στα φορολογικά έντυπα και για το λόγο αυτόν καθυστερεί το άνοιγμα της πλατφόρμας ,το οποίο  θα γίνει μετά το Πάσχα, στις αρχές Μαΐου, ενώ η λήξη της προθεσμίας θα φτάσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

 Οι αλλαγές θα γίνουν αναγκαστικά, προκειμένου να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους πληγέντες, από την πανδημία, μισθωτούς ή επαγγελματίες για να μην πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων και του πρόσθετου φόρου για μη κάλυψη του ορίου των ηλεκτρονικών αγορών.

Αναλυτικότερα το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ θα αποσαφηνίσουν εντός των ημερών τα ακόλουθα:

Τεκμήρια,τι θα γίνει με χιλιάδες φορολογούμενους που λόγω καταστάσεων(αναστολές εργασίας) θα δηλώσουν χαμηλότερα εισοδήματα από τα πραγματικά τους.

Ανείσπρακτα ενοίκια,Προκαταβολή φόρου,Τέλος επιτηδεύματος,Ηλεκτρονικές πληρωμές είναι μερικά από τα ζητήματα που θα περιμένουμε τις διευκρινήσεις του Υπουργείου.

Δείτε ακόμα

Πρόεδρος ΕΒΕΑ: Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα προστατεύσουν τον τουρισμό

Γ. Π.

Στο ίδιο τραπέζι ζητά η ΠΟΕΕΤ να καθίσουν εργαζόμενοι-εργοδότες-κυβέρνηση

Γ. Π.

Επιστολή ΣΕΤΕ σχετικά με το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και την πλήρη κάλυψη εργοδοτικών εισφορών για το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων

Γ. Π.

Επιδόματα – ΟΠΕΚΑ: Πότε γίνονται οι πληρωμές – Ποιοι παίρνουν αύξηση στο επίδομα παιδιού

N. K.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Eπιμελητηρίου της Ελλάδος

N. K.

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Αττικής: Όλοι στην Απεργία στις 3 Ιούνη

Γ. Π.
φορτώνει....