18.2 C
Άγιος Νικόλαος
21 Οκτωβρίου 2021
Τουρισμός

Φεύγουν οι Γερμανοί – Έρχονται οι Βρετανοί

Oι αλλαγές είναι συνεχείς και η φετινή σεζόν μοιάζει να ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Μόλις πρόσφατα και μετά από μεγάλη αναμονή ανακοινώθηκε πως ανοίγει η βρετανική αγορά και επίσης μόλις χθες η Γερμανία- η πρώτη και σημαντικότερη αγορά για τον ελληνικό τουρισμό σε αφίξεις και έσοδα- έβαλε στο κόκκινο την Ελλάδα εξαιτίας της ανόδου των κρουσμάτων και της επέκτασης της μετάλλαξης Δ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) «εξαιτίας της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, η γερμανική κυβέρνηση κατατάσσει την Ολλανδία, την Ελλάδα και τμήματα της Δανίας ως περιοχές κινδύνου από την Κυριακή. Αυτό σημαίνει ότι 122 χώρες βρίσκονται πλέον σε μία από τις τρεις κατηγορίες κινδύνου για τον κορονοϊό».

Κύπρος και Πορτογαλία θεωρούνται «περιοχές με υψηλό δείκτη μετάδοσης και ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μολύνσεων» ενώ όσοι επιστρέφουν από αυτές τις δύο χώρες και δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή δεν έχουν νοσήσει, πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για 5 έως 10 ημέρες.

Στην τρίτη κατηγορία ανήκουν χώρες με «υψηλό βαθμό εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων μεταλλάξεων του κορoνοϊού εκτός Ευρώπης», για τις οποίες ισχύει 14ήμερη καραντίνα ανεξαρτήτως εμβολιαστικού στάτους.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov δείχνει ότι τα δύο τρίτα των Γερμανών θεωρούν ότι δεν είναι σωστό να κάνουν διακοπές σε περιοχές που θεωρούνται επικίνδυνες από τη γερμανική κυβέρνηση. Μόνο το 25% θεωρεί πιθανές διακοπές σε περιοχές κινδύνου. Το 8% δεν παρείχε πληροφορίες.

Έρχονται οι Βρετανοί

Οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών σημειώνουν την τελευταία εβδομάδα, όπως σημειώνουν επιχειρηματίες του κλάδου, μια αύξηση γύρω στο 20%, η οποία είναι λογική εφόσον καταργούνται οι περιορισμοί καραντίνας για τους εμβολιασμένους. Οι ίδιες πηγές εξηγούν όμως πως πρόκειται για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και πως γενικότερα δεν υπάρχει ένας μακροπρόθεσμος προγραμματισμός, ούτε καν για τον επόμενο μήνα.

Οι πληρότητες, όπως αναφέρουν οι ξενοδόχοι, για τον Ιούλιο κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 40-50%, με κάποια σημάδια βελτίωσης για τον Αύγουστο. Όλα όμως είναι στον αέρα και η ζήτηση θα εξαρτηθεί από τη σφοδρότητα του τέταρτου κύματος, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις βασικές αγορές του εξωτερικού (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Γαλλία).

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τον κλάδο του τουρισμού

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Δείτε ακόμα

Απολύτως ελεύθερα τα ταξίδια εντός Ε.Ε. για του πλήρως εμβολιασμένους

Ν. Π.

Τουρισμός: Η Ελλάδα στους 18 προορισμούς που μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα οι Βρετανοί

Γ. Π.

TripAdvisor: 2 παράλιες της Κρήτης στις 25 δημοφιλέστερες παγκοσμίως

Γ. Π.

Τι συμβαίνει με τους Βρετανούς τουρίστες- το “απαγορευτικό” του Μπόρις Τζόνσον δημιουργεί σύγχυση και ερωτηματικά

Μ. Τ.

Ζαχαράκη στα Παραπολιτικά 90,1: Τα έσοδα από τον τουρισμό κινήθηκαν στο 100% σε σχέση με το 2019

Γ. Π.

Θετικά μηνύματα από την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στη Σουηδία

N. K.
φορτώνει....