Τουρισμός

Expedia: Τι αναζητούν οι ταξιδιώτες το 2023

Έχουν περάσει μερικά δύσκολα χρόνια για τον ξενοδοχειακό κλάδο, αλλά φαίνεται σαν να έχει βγει επιτέλους ο ήλιος στον ορίζοντα.

Με τη ζήτηση για ταξίδια να συνεχίζει να αυξάνεται – το 46% των καταναλωτών είπε ότι τα ταξίδια είναι πιο σημαντικά για αυτούς τώρα από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία. Η πρόσφατη προσαρμοσμένη έρευνά της Expedia δίνει σε βάθος πληροφορίες για το τι αναζητούν οι ταξιδιώτες, τις πιο πρόσφατες τάσεις στα ξενοδοχεία και σε τι δίνουν προτεραιότητα οι επαγγελματίες του ταξιδιού.

Τα ευρήματα της έρευνας θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις τρέχουσες τάσεις στον κλάδο της φιλοξενίας.

Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στις τάσεις που βλέπουμε για το έτος και πώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τις καλύτερες στρατηγικές μάρκετινγκ για να χτίσετε και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας.

Οι τάσεις της βιομηχανίας ταξιδιωτών και ξενοδοχείων


Η έρευνά περιελάμβανε 11.000 καταναλωτές και 1.100 επαγγελματίες του ταξιδιού από 11 μεγάλες αγορές. Αυτό που μάθαμε από τις απαντήσεις τους είναι ότι οι απόψεις των ταξιδιωτών έχουν αλλάξει καθώς η πανδημία έχει εξασθενίσει.

Μετά το τέλος του πρώτου κύματος της πανδημίας, τα ξενοδοχεία προώθησαν με επιτυχία τις προσπάθειες που έκαναν για να διασφαλίσουν ότι η καθαριότητα ήταν κορυφαία προτεραιότητα για να κάμψουν τις ανησυχίες των ταξιδιωτών. Ένα από τα βασικά ευρήματα της έρευνάς μας είναι ότι οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται λιγότερο για την υγεία και την καθαριότητα τώρα από ό,τι πριν. Ενώ η ασφάλεια και η καθαριότητα παραμένουν σημαντικές, οι χαμηλότερες τιμές αποτελούν πλέον προτεραιότητα από την ελαχιστοποίηση της έκθεσης στον Covid και οι εξαιρετικές εμπειρίες.

Source: Expedia Group Media Solutions

Οι τρεις πρώτες προτεραιότητες για τους ταξιδιώτες κατά την κράτηση ταξιδιού είναι:

  1. Χαμηλή τιμή
  2. Δυνατότητα πλήρους επιστροφής χρημάτων
  3. Ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης


Για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία, πολλοί επαγγελματίες του ξενοδοχείου (77%) εφάρμοσαν νέες δομές τιμολόγησης, επιστροφές χρημάτων και πολιτικές ακύρωσης. Και το 96% αυτών των επαγγελματιών του ξενοδοχείου είπε ότι εξακολουθούν να προσφέρουν υπηρεσίες με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων ή πιστώσεις ξενοδοχείων που θα χρησιμοποιηθούν σε μεταγενέστερη διαμονή. Από όσα μάθαμε για τις κορυφαίες προτεραιότητες των ταξιδιωτών, είναι σαφές ότι πολλοί εξακολουθούν να εκτιμούν αυτές τις πολιτικές.

Ενώ η τιμή είναι το κύριο μέλημα των ταξιδιωτών, πολλοί επαγγελματίες του κλάδου δεν βλέπουν τη σημασία της τιμής με το ίδιο πρίσμα.

Source: Expedia Group Media Solutions

Περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές δίνουν έμφαση στο κόστος, αλλά λιγότερο από το ένα τέταρτο των επαγγελματιών του κλάδου. Αυτή η προσέγγιση σχετικά με το κόστος κράτησης ταξιδιού εξακολουθεί να υφίσταται: το 60% των καταναλωτών είπε ότι “η λήψη της σωστής τιμής” είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό όταν θέλουν να κάνουν κράτηση.

Οι άνθρωποι ταξιδεύουν με σκοπό.

Τα κορυφαία κίνητρα για τους ταξιδιώτες περιλαμβάνουν τη σωματική και ψυχική υγεία (49%), την αλλαγή σκηνικού (49%) και την αναπλήρωση του χαμένου χρόνου (46%).

Επαγγελματικά και διεθνή ταξίδια


Το ενδιαφέρον για τα διεθνή ταξίδια έχει αυξηθεί, με το 50% των καταναλωτών να είναι πιθανό να ταξιδέψουν διεθνώς τους επόμενους 12 μήνες ή να έχουν ήδη κλείσει ένα ταξίδι. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι: Στα μέσα του 2020 μόνο το 12% των ανθρώπων είχαν τα ίδια ταξιδιωτικά σχέδια.

Τα επαγγελματικά ταξίδια είναι επίσης αυξημένα: Το ένα τρίτο των καταναλωτών δήλωσε ότι σχεδιάζει ένα επαγγελματικό ταξίδι. Με αυτήν την ανάπτυξη στα επαγγελματικά ταξίδια, παρέχετε η ευκαιρία να συνδεθείτε με ταξιδιώτες που αναζητούν μια εμπειρία διακοπών ή να απευθυνθούν σε απομακρυσμένους εργαζόμενους, επισημαίνοντας τις τοπικές εμπειρίες και μοιράζοντας συμβουλές πληροφοριών για την περιοχή.

Αισιόδοξη προοπτική


Οι επαγγελματίες των ξενοδοχειακών ταξιδιών έχουν μια αισιόδοξη προοπτική για το 2023 και ξεπερνούν τους άλλους κλάδους όταν πιστεύουν ότι η ταξιδιωτική ζήτηση θα επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα φέτος – εάν δεν έχουν ήδη επιστρέψει. Τα δεδομένα πρώτου μέρους μας το υποστηρίζουν: Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, οι κρατήσεις για καταλύματα ήταν οι υψηλότερες στην ιστορία του Ομίλου Expedia, με τις ακαθάριστες κρατήσεις να αυξάνονται κατά 8% από το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Βιωσιμότητα και προσβασιμότητα


Οι ταξιδιώτες ενδιαφέρονται για τη βιωσιμότητα όταν θέλουν να κάνουν κράτηση: το 70% των καταναλωτών είπε ότι είναι πιο πιθανό να επιλέξει ταξιδιωτικές επιλογές που είναι πιο εξατομικευμένες – και εδώ είναι που οι καταναλωτές απομακρύνονται από την ευαισθησία των τιμών και είπαν ότι θα επέλεγαν τέτοιες επιλογές , ακόμα κι αν είναι πιο ακριβό. Όσον αφορά τη βιωσιμότητα, δύο στους τρεις καταναλωτές δήλωσαν ότι θέλουν να μάθουν ποιες βιώσιμες πολιτικές εφαρμόζονται.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

3ο Συνέδριο Οινοτουρισμού στην Πελοπόννησο: Ένα ταξίδι στον οίνο και στον χρόνο

N. K.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με περίπτερο και δράσεις στην «ITB BERLIN 2023

Γ. Π.

Συγκρότηση συμβουλίου καταδυτικού τουρισμού

Γ. Π.

Τουρισμός: Θα αντικαταστήσει η τεχνολογία τον άνθρωπο;

Γ. Π.

Detur-Ο Σκανδιναβός tour operator αναστέλλει τις δραστηριότητές του

N. K.

Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο: Ολοκληρώθηκε ο 5ος κύκλος του CapsuleT

N. K.
φορτώνει....