11 C
Άγιος Νικόλαος
31 Μαρτίου 2023
Food & Beverages

Εστίαση: Ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας

Reuters για την εστίαση στην Ελλάδα: «σαν τον παλιό καλό καιρό».

Τραπέζια και καρέκλες στην γνώριμη τους θέση, μυρωδιά από καθαριστικό και αντισηπτικό μαζί, σφιγμένα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες από τους ανθρώπους της εστίασης περιμένοντας μετά από έξι μήνες τους πρώτους πελάτες. Αυτή ήταν η εικόνα που έβλεπε κανείς χθες το πρωί στους δρόμους και στις γειτονίες κάθε πόλης από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Γαύδο.

Το σκηνικό άλλαξε όσο πλησίαζε το μεσημέρι με τα τραπέζια να αρχίζουν να γεμίζουν δίνοντάς μας την αίσθηση ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.

Μέσα στο κλίμα αυτό το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρεται εκτενώς σε δημοσίευμά του στο άνοιγμα της εστίασης στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τη φράση στον τίτλο του σχετικού άρθρου του «σαν τον παλιό καλό καιρό».

Όπως επίσης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου είπε για άνοιγμα εστίασης: «Ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας» και πρόσθεσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter: «Πρώτη μέρα με την εστίαση πάλι ανοικτή, έστω και με περιορισμούς. Απολαμβάνοντας έναν καφέ και φιλική κουβέντα με γιατρούς από τον Ευαγγελισμό και το Σωτηρία ξαναζούμε μικρές χαρές της καθημερινότητας, που τις θεωρούσαμε αυτονόητες μέχρι να μας τις στερήσει η πανδημία».

Αυστηρή τήρηση των μέτρων από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της εστίασης ζήτησε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων στην εστίαση τόσο από τους πολίτες όσο και από τους επιχειρηματίες και τόνισε ότι αργότερα, αν διευρυνθεί το τείχος ανοσίας, κάποια από αυτά τα μέτρα θα αρθούν. «Δεν έχουν αρθεί τα μετρά, υπάρχουν, απλά έχουμε κερδίσει λίγο υγειονομικό χώρο και έτσι μπορεί και λειτουργεί λίγο η οικονομία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για να έρθει να συμπληρώσει ο κ Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας: «Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι στο χώρο που θα επιλέξετε να πάτε επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, ότι είναι απαραίτητη η αποστολή sms με τον κωδικό 6 και πως η αναχώρηση πρέπει να γίνεται στις 10:45. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και υπομονή μέχρι τις 15 Μαιου που με το άνοιγμα του τουρισμού το ωράριο λειτουργείας των καταστημάτων θα διευρυνθεί.

Δείτε ακόμα

Τα τέσσερα trends των αλκοολούχων ποτών για το καλοκαίρι 2021

N. K.

Η Έκθεση Κρητικού Κρασιού ΟιΝοτικά στα Χανιά – Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Μαρτίου

N. K.

Wines of Crete:Έρχονται τα ΟιΝοτικά για τους λάτρεις του κρασιού καθώς και η Διεθνής Έκθεσης Κρασιού Wine Paris 2022

N. K.

Ιδιοκτήτης καφετέριας στη Λάρισα, έσπρωξε, έβρισε και έδιωξε έγκυο εργαζόμενή του

Γ. Π.

FOOD EXPO 2022: Επιστρέφει δυναμικά με φυσική παρουσία

N. K.

Το νέο ΦΕΚ για τη μείωση σπατάλης τροφίμων και υλικών συσκευασίας σε Ξενοδοχεία-εστιατόρια

Γ. Π.
φορτώνει....