15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Μαρτίου 2023
Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Επιστολή της ΠΟΕΕΤ στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη…

Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού – Επισιτισμού ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ!!!

Από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου σας πληροφορούμαστε πως αντί να βγει η σχετική ΚΥΑ για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις μονομερής αιτήσεις αναστολών συμβάσεων για τον μήνα Μάιο, θα κατατεθεί τροπολογία μαζί με το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά περί της 18 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Αυτό πρακτικά κύριε Υπουργέ σημαίνει πως τα 534€ του Μαΐου θα τα πάρουν οι δικαιούχοι τον Ιούλιο.

Αλήθεια τον Ιούνιο πότε θα τα πληρωθούμε;

Την ώρα που επιστρεπτέα προκαταβολή προς τους ξενοδόχους έχει ξεπεράσει το 1δις ευρώ και άλλα 420 εκ. ευρώ περίπου για επανεκκίνηση του κλάδου.

Στην εστίαση τρέχει αντίστοιχο πρόγραμμα 400εκ. ευρώ, επίσης στους εργοδότες για επανεκκίνηση, αυτή την ώρα εμείς ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ να σας πείσουμε ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Αλήθεια εφ’ όσον σχεδιάζεται η καταβολή των 534€ του Μαΐου τον Ιούλιο, μήπως έχετε μεριμνήσει να μας δοθεί η δυνατότητα να πληρώσουμε τότε τα ενοίκια μας, τις ΔΕΚΟ, τα φροντιστήρια των παιδιών μας;

Κύριε Υπουργέ,

Από τις 11 Μαΐου το ΑΣΕ σας έχει κατά πλειοψηφία εισηγηθεί να κηρύξετε την ΚΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων ως γενικώς υποχρεωτική και έχουμε φτάσει 8 Ιουνίου και ακόμα περιμένουμε, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται με τα κατώτατα μισθολογικά κλιμάκια.

Τι περιμένετε; Γιατί δεν την υπογράφετε;

Κύριε Υπουργέ,

Χιλιάδες εργαζόμενοι χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης χωρίς οικονομική στήριξη μήνες τώρα αφού η μεριμνά σας, γι’ αυτούς είναι πως όσοι προσληφθούν από 1η Ιουνίου και μετά να μπουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με καλυμμένες εργοδοτικές εισφορές και επιδότηση 200€ στον βασικό μισθό.

Και εδώ σας έχουμε την λύση:

Πρόσφατα υπογράψαμε ΚΣΣΕ για την εστίαση όπου υπάρχει άρθρο σε αυτήν για υποχρεωτική επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων.

ΝΟΜΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ και γι’ αυτούς για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.

Κύριε Υπουργέ,

Τα ένσημα από τις περσινές μονομερής αναστολές συμβάσεων δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στον ΕΦΚΑ με αποτέλεσμα δικαιούχοι επιδομάτων να μην μπορούν να τα λάβουν, αλλά και όσοι είναι κοντά στη σύνταξη να έχουν πρόβλημα.

Ο προκάτοχος σας, είχε δεσμευτεί πως μέχρι τέλος του 2020 θα είχαν φανεί. ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, μέσα στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση (υπάρχει βίντεο) είχατε δεσμευτεί πως θα φανούν μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.

Λίγες ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 10 Μαρτίου στην τηλεδιάσκεψη που είχαμε ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ δεσμευτήκατε πως θα εμφανιστούν μέχρι τέλος Μαρτίου.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΣΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ!

Αλήθεια αν είχαμε καταγγείλει εργοδότη στις υπηρεσίας σας για ανασφάλιστη εργασία, δεν θα του είχατε επιβάλει πρόστιμο;

Τέλος Κύριε Υπουργέ,

Για άλλη μια φορά αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας, για την επίλυση των προβλημάτων μας και είμαστε σίγουροι πως αυτή τη φορά θα ανταποκριθείτε.

Δείτε ακόμα

ΠΟΕΕΤ: Αύριο όλοι στις συγκεντρώσεις

Γ. Π.

Υπεγράφη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση ξενοδοχοϋπαλλήλων

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ για βιβλιάρια υγείας και παρατάσεις επιδομάτων ανεργίας

Γ. Π.

1η Παγκρήτια ημέρα καριέρας στις Ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης

N. K.

ΟΑΕΔ: Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας από αρχές του νέου έτους

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ για την απεργία στις 6 του Απρίλη

Γ. Π.
φορτώνει....