19.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Επιστολή ΠΟΕΕΤ προς Υπουργεία για εργαζόμενους στον Επισιτισμό – Τουρισμό…

Με επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία η ΠΟΕΕΤ ζητά να παρθούν μέτρα υπέρ των εργαζομένων που πλήττονται από τις νέες συνθήκες που δημιουργεί το νέο πανδημικό κύμα.

Προς

κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών
κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Κώστα Σκρέκα, Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
κ. Θόδωρο Σκυλακάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Νίκο Παπαθανάση, Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Γιάννη Τσακίρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Αθανάσιο Πετραλιά, Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής

Κοινοποίηση:

κ. Βασίλη Κικίλια, Υπουργό Τουρισμού

Κύριοι Υπουργοί,

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι του κλάδου Επισιτισμού – Τουρισμού βιώνουν τις επιπτώσεις από την μετάλλαξη «Ο» αλλά και από τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του Κορωνοϊού.

Όλο αυτό το διάστημα ζητάμε επανειλημμένως συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας χωρίς αυτή να έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Έχουμε αιτήματα, έχουμε όμως και προτάσεις ώστε οι εργαζόμενοι του κλάδου μας να στηριχθούν στην πράξη, τους επόμενους μήνες που απ’ ότι όλα δείχνουν θα είναι πολύ δύσκολοι.

Είναι γεγονός πως στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας παρουσιάζουν χαμηλές πληρότητες, αλλά και η εστίαση μετά και τα νέα μέτρα ουσιαστικά υπολειτουργεί.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα δεχθούμε όσο τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοικτά και τα μαγαζιά εστίασης επίσης το ίδιο, το μάρμαρο της κρίσης να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι μπαίνοντας σε αναστολή σύμβασης και αποζημίωση ειδικού σκοπού 534€.

Επομένως ζητάμε:

  • Εφόσον οι επιχειρήσεις είναι ανοικτές να εφαρμοστεί ΚΑΘΟΛΙΚΑ το πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ κι αν μειωθεί ο ελάχιστος χρόνος απασχόλησης των εργαζομένων που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα η αναπλήρωση να γίνει από το κράτος. Δεν είναι δυνατόν ξενοδοχεία και εστίαση να λειτουργούν και να μειώνετε το εισόδημα των εργαζομένων.
  • Όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή να επανέλθει το μέτρο της αναστολής σύμβασης (όπως σωστά έγινε με τα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης).
  • Επιτέλους να δοθεί λύση με τα ένσημα από τις μονομερής αναστολές σύμβασης τα οποία δεν εμφανίζονται στον ΕΦΚΑ, ώστε να μπορεί ο ΟΑΕΔ να εγκρίνει το επίδομα ανεργίας στους δικαιούχους.
  • Να παραταθεί το επίδομα ανεργίας, γιατί μπορεί να βγήκαμε από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν τόσο σε εισπράξεις όσο και σε επισκεψιμότητα όμως και αυτή η σεζόν ήταν μικρή σε διάρκεια με αποτέλεσμα η επιδότηση μας να λήξει μέσα στον Ιανουάριο και οι εποχικά εργαζόμενοι θα ξαναδούν εισόδημα από την εργασία τους στη καλύτερη περίπτωση Μάιο – Ιούνιο.
  • Να επιδοτηθούν με το επίδομα ανεργίας και οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση που δεν κατάφεραν να εργαστούν ούτε φέτος αλλά και γι’αυτούς που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης τους μήνες Μάιο –Ιούνιο του 2021.

Κύριοι Υπουργοί,

Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να παραμείνουμε θεατές στο πετσόκομμα των εισοδημάτων και των εργασιακών δικαιωμάτων μας!

Δείτε ακόμα

ΠΟΕΕΤ: Η κυβέρνηση αρνείται την οποιαδήποτε στήριξη στους εργαζόμενους του επιστισμού – τουρισμού

Γ. Π.

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για τον ελληνικό τουρισμό στο επίκεντρο της συνάντησης Κικίλια-Βόζεμπεργκ

Γ. Π.

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου Ενημέρωση για τον τρόπο εγράφης στα σεμινάρια SARS-CoV-2 μέσω του σωματίου

Γ. Π.

Περισσότερους επιλέξιμους ΚΑΔ Τουρισμού για οικονομική ενίσχυση ζητάει το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Γ. Π.

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα οι πληρωμές

N. K.

Από 16 Ιουνίου υποχρεωτική η ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων όλης της χώρας

Γ. Π.
φορτώνει....