24.3 C
Άγιος Νικόλαος
17 Αυγούστου 2022
Ξενοδοχοϋπάλληλοι Φορείς

Επίδομα 534: Από Παρασκευή σε Παρασκευή πάει η πληρωμή

Όπως έγραψε και στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος της ΠΟΕΕΤ κ. Γιώργος Χότζογλου:

Συναδελφοι το υπουργείο εργασίας για άλλη μια φορά αποδεικνύει την αναλγησία που το διακατέχει!
Η απάντηση που επιτέλους πήραμε για το πότε θα πληρωθούν οι αναστολές του Μαΐου είναι πως γίνεται προσπάθεια για την άλλη Παρασκευή 16/7/21!!!
Θα βγει σε λίγο ανακοίνωση από την Ομοσπονδία μας για το τι θα κάνουμε σαν διοίκηση από εδώ και πέρα!

Ο κόσμος βρίσκεται χωρίς λεφτά από τον Απρίλιο και όσοι έχουν πάει στην δουλειά ένα σωστό μισθό δεν έχουν πάρει ακόμα και μέσα σε αυτό το υπουργείο καθυστερεί να πληρώσει έστω και αυτά τα 534 ευρώ

Κατόπιν αυτής την ανάρτησης σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΕΤ αναφέρει:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

09.07.2021

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ – ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας συνεδρίασε εχθές 08/07/2021, ώστε να εκτιμήσει την μέχρι τώρα κατάσταση στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού αλλά και να προγραμματίσει την δράση μας από εδώ και πέρα.

Οι συνθήκες που επικρατούν όσο αφορά τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία είναιΤΡΑΓΙΚΕΣ.

Η Κυβέρνηση αν και έχουμε 09/07/2021 πλέον ακόμα δεν έχει πληρώσει την αποζημίωση ειδικού σκοπού (534€) του μήνα Μαΐου ενώ ξεκαθάρισε προς το παρόν πως δεν θα υπάρχει καμία απολύτως στήριξη στους εργαζόμενους που δεν θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις ή σε αυτούς που οι επιχειρήσεις έκλεισαν όπως στον Όμιλο Μουζενίδη.

Παράλληλα δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα σχεδόν 1 χρόνο μετά να εμφανιστούν τα ένσημα από τις μονομερείς αναστολές σύμβασης με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να λάβουν επιδόματα από τον ΕΦΚΑ, να γράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς, να καταθέσουν τα χαρτιά τους για σύνταξη, ενώ το πιο τραγικό είναι η περίπτωση συναδέλφου από την Ρόδο ο οποίος πέρυσι ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης, διαγνώστηκε πριν λίγους μήνες με καρκίνο και δεν μπορεί να κάνει χημειοθεραπείες γιατί δεν φαίνονται τα ένσημα από την αναστολή.

Οι εργοδότες αρνούνται να εφαρμόσουν τους νόμους και την ΚΣΣΕ, δεν προχωρούν όσοι είχαν ανοίξει (και ευτυχώς είναι πολλοί) στις επαναπροσλήψεις και αν δεν έχουν πληρότητες να εντάξουν το προσωπικό στο πρόγραμμα ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, αντιθέτως έχουμε απολύσεις και εκβιασμούς για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ή αλλιώς απόλυση, τακτική που φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που όλοι θέλουμε όσο αφορά την πανδημία.

Καταστρατηγούν την ΚΣΣΕ προσφέροντας μισθούς πείνας με εξαντλητικά ωράρια αφού δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Στον Επισιτισμό η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη!!! Οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση έχουν βαπτιστεί από την Κυβέρνηση σαν εργαζόμενοι, χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται καμίας απολύτως στήριξης από το κράτος, έτσι είναι χωρίς εισόδημα και ασφάλιση από τον Φεβρουάριο του 2021.

Οι εργοδότες στην εστίαση δεν εφαρμόζουν την ΚΣΣΕ αφού το Υπουργείο δεν την έχει κηρύξει υποχρεωτική ακόμα, διαμορφώνουν δικούς τους όρους αμοιβής και εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι που δεν θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις που εργάζονται αλλά και αυτές που ανοίγουν υπολειτουργούν είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν η Ομοσπονδία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια, να περιμένει την θάνατο μας.

Αποφάσισε λοιπόν ομόφωνα, να προσφύγει άμεσα στο Υπουργείο Εργασίας και να ζητήσει Συμφιλιωτική σύσκεψη μεταξύ των εργαζομένων (ΠΟΕΕΤ) εργοδοτών (ΠΟΞ & ΠΟΕΣΕ) και Κυβέρνησης.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!!!

Δεν γίνεται στον κλάδο να βρέχει δισεκατομμύρια ευρώ και οι εργαζόμενοι να “παρακαλούν” για στήριξη των 500€.

Συμφιλιωτική σύσκεψη λοιπόν στο Υπουργείο Εργασίας όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τον κλάδο του τουρισμού

⇒ Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Δείτε ακόμα

Με επιτυχία στο χιονισμένο Ψηλορείτη η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, η γιορτή του ορειβατικού σκι “Pierra Creta 2022”

N. K.

3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση,15 ο Τουρισμός

N. K.

ΕΦΚΑ-Απλούστευση Διαδικασιών

N. K.

Trip Advisor: H Κρήτη 2η στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς το 2022

Γ. Π.

Προς συζήτηση η εξάμηνη παράταση στον μειωμένο ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο-εστίαση.

Μ. Τ.

Εστίαση :Ξεκινά το πρόγραμμα στήριξης

N. K.
φορτώνει....