Τοπικά Φορείς

Επενδύει στην ανάπτυξη του Τουρισμού ο δήμος Ιεράπετρας

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΚΡΗΤΗ» της Περιφέρειας ένα νέο έργο ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου Ιεράπετρας που αφορά την ανάπτυξη έξυπνων ψηφιακών εφαρμογών για την ενημέρωση και πληροφόρηση του κοινού για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον του Δήμου Ιεράπετρας, με έμφαση στις περιοχές του δικτύου NATURA, όπως η Νήσος Χρυσή, το φαράγγι του Μέσονα, οι βόρειες πλαγιές του ορεινού όγκου της Θρυπτής, το Ιερό Άλσος Καβουσίου ή «Μινωικό Άλσος Ειρήνης», το φαράγγι του Μυλωνά, το ορεινό δάσος του Σελάκανου, το φαράγγι Σαρακίνας, το δάσος του Απηγανιά στον Κουτσουρά κ.α.

Η δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών θα δημιουργεί ερεθίσματα που θα προκαλούν τους επισκέπτες οι οποίοι θα επιλέγουν τον Δήμο Ιεράπετρας ως τουριστικό προορισμό, να περιηγηθούν στα σημεία ενδιαφέροντος που αναδεικνύονται.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, επισήμανε: «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε, όπου τα τουριστικά επαγγέλματα έχουν πληγεί σημαντικά, εμείς, στο Δήμο Ιεράπετρας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη του τουρισμού.

Πέρα από τα έργα που υλοποιούμε και τα οποία αλλάζουν την όψη τόσο της πόλης της Ιεράπετρας όσο και των Κοινοτήτων, αξιοποιούμε κατάλληλα σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω την τουριστική δραστηριότητα και να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των επαγγελματιών για άμεση ανάκαμψη μετά την επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής.

Συνεχίζεται η συνεχής και άψογη συνεργασία μας με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στοχεύοντας αυτή τη φορά στην από κοινού ενίσχυση της προώθησης του τουριστικού προϊόντος στον Δήμο Ιεράπετρας.»

Δείτε ακόμα

Υπουργείο Τουρισμού-Πρακτική άσκηση θέρους 2022

N. K.

Κοινωνικός Τουρισμός 2021: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιοι οι δικαιούχοι

Γ. Π.

ITB Berlin 2023: Ανοίγει τις πύλες της η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού του κόσμου

Γ. Π.

Β. Κικίλιας: Η στρατηγική μας στον τουρισμό στηρίζει παραδοσιακούς και δυναμικούς κλάδους της κοινωνίας

Γ. Π.

Κατατέθηκε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή – Απαντήσεις από το Υπουργείο Εργασίας

Γ. Π.

Πρωτομαγιά 2021: Μετατίθεται η αργία

N. K.
φορτώνει....