Τουρισμός Φορείς

Εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό κατά προτεραιότητα σύμφωνα με το euronews

Σε άρθρο του euronews που φιλοξενεί και δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΞ αναφέρεται ότι κατά προοτεραιότητα θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό

Μετά τις ηλικίες άνω των 60 και τις ευπαθείς ομάδες, τη σκυτάλη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα θα πάρουν οι άμεσα εργαζόμενοι στον τουρισμό.

Πρόκειται για περίπου 300.000 εργαζόμενους, που θα μπούνε στις σχετικές λίστες από τα τέλη Απριλίου.

Στη συνέχεια, θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στους τομείς που σχετίζονται έμμεσα με τον τουρισμό, όπως αυτοί της εστίασης και των καταστημάτων λιανικής.

Τα υπόλοιπα βήματα προς το άνοιγμα του τουρισμού είναι η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας για συγκεκριμένες χώρες που αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα Μαΐου, η αποδοχή επισκεπτών που έχουν εμβολιαστεί με το κινεζικό και το ρωσικό εμβόλιο και η επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα ξενοδοχεία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ δήλωσε : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η πρότασή μας για τον «πράσινο πάσο» υιοθετήθηκε από την Ε. Επιτροπή. Ελπίζουμε ότι θα προχωρήσει γρήγορα αυτή η πρωτοβουλία και θα επιταχυνθούν οι νομικές και τεχνικές διαδικασίες για να προλάβουμε να σώσουμε το καλοκαίρι. Διαφορετικά, η Ελλάδα θα υιοθετήσει τους δικούς της κανόνες και θα αναγνωρίζει τα “πιστοποιητικά εμβολιασμού” κάθε ευρωπαϊκής χώρας»

Δείτε ακόμα

Χαμηλές πληρότητες στην Κρήτη: Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα κρίνουν την πορεία του τουρισμού

Γ. Π.

Β. Κικίλιας: Ο Τουρισμός πεδίο συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας παρά τις δυσκολίες

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας, από το Βελιγράδι: “Μοναδική σχέση, διαχρονικά, η σχέση Ελλάδας – Σερβίας”

N. K.

Εκτιμήσεις για μεγάλη αύξηση ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ το επόμενο 9μηνο

Γ. Π.

Self-tests: Τι ισχύει από 19 Απριλίου για εργαζόμενους και εργοδότες-Για ποιους είναι υποχρεωτικό

N. K.

Ιστορικές πόλεις και τα μυστικά τους

Γ. Π.
φορτώνει....