18.2 C
Άγιος Νικόλαος
27 Μαρτίου 2023
Ξενοδοχεία

Elounda Hills Resort : Ξεκίνησαν τα έργα – Δείτε πως θα είναι το κορυφαίο θέρετρο στην Ευρώπη

Ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες οι χωματουργικές εργασίες, που χρειάζονται για την οργάνωση του εργοταξίου και στη συνέχεια τους εκβραχισμούς που απαιτούνται για το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο.

Το Elounda Hills θα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο θέρετρο στην πολυτελή κατηγορία της Κρήτης που θα προσφέρει επώνυμες κατοικίες και βίλες. Είναι έτοιμο να γίνει το επίκεντρο της δραστηριότητας για τις γύρω περιοχές λόγω της εκτεταμένης επικράτειάς του, του ποικίλου εδάφους, της υπέροχης θέας και μιας ευρείας γκάμα υπηρεσιών.

Το Elounda Hills είναι έτοιμο να γίνει ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό θέρετρο με το υψηλότερο επίπεδο premium υπηρεσιών και άνεσης. Είναι ένα θέρετρο ορόσημο που ξεπερνά τόσο τις υπάρχουσες όσο και τις μελλοντικές εξελίξεις.

Η παράκτια πεδινή περιοχή, η πλαγιά του λόφου με την εντυπωσιακή θέα που αναδύεται από τη θάλασσα δημιουργούν ένα φυσικό θέατρο για τη θάλασσα και έναν τέλειο καμβά για το μοναδικό θέρετρο Elounda Hills. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ για ένα θέρετρο να ικανοποιεί τις ανάγκες των χρηστών του. Πριν από την πανδημία του Covid 19, η απαιτητική πελατεία αναζητούσε εμπειρίες σε οικολογικά και πράσινα περιβάλλοντα.


Αυτό δεν έχει αλλάξει. Ωστόσο, τώρα επιζητούν τα ίδια πράγματα διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση απόστασης, ασφάλειας και άνεσης. Ίσως πριν από την εποχή του, το Elounda Hills έχει ήδη σχεδιαστεί για να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες σε χώρους που παρέχουν μια αίσθηση κοινότητας σε ένα περιβάλλον που προσφέρει επίσης ιδιωτικό, πολυτελές, φυσικό και οικολογικά καθαρό περιβάλλον. Επιπλέον, οι τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις θα επιτρέψουν στο θέρετρο όχι μόνο να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη, αλλά και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα.


Η πρώτη φάση της επένδυσης, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό της τάξεως των 90 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί στα Ελληνικά, μία από τις έξι χωρικές ενότητες του έργου, και θα ξεκινήσει με την κατασκευή της μαρίνας, η οποία θα εκτείνεται σε 123 στρέμματα θαλάσσιας επιφάνειας. Θα καταλαμβάνει χερσαία ζώνη 43 στρεμμάτων, θα διαθέτει λιμενική εγκατάσταση πρόσδεσης και εξυπηρέτησης super yachts, με τη μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση του τουριστικού λιμανιού να είναι 8.100 τ.μ. Η μαρίνα του Elounda Hills, που θα αποτελείται από 202 θέσεις ελλιμενισμού, από τις οποίες 64 θα είναι μόνιμες και 138 εποχικές, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023. Δύο χρόνια αργότερα, το 2025, αναμένεται να έχει τεθεί σε λειτουργία η πρώτη φάση της επένδυσης, δηλαδή ένα boutique hotel 15-20 δωματίων στην περιοχή της μαρίνας, ξενοδοχείο 100 δωματίων και μέχρι 100 κατοικίες, των οποίων ο ακριβής αριθμός θα είναι σε συνάρτηση με τη ζήτηση για αγορά οικιστικών μονάδων.

Τα υπόλοιπα στάδια της τουριστικής επένδυσης θα υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια και περιλαμβάνουν τη δημιουργία τουριστικού καταλύματος στην ενότητα Τσιφλίκι. Οπως και δύο ξενοδοχείων, περίπου 30 κατοικιών και μιας μικρής μαρίνας στο Βαθύ, έργο προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, για το οποίο η Mirum Hellas αναζητεί εταίρο. Επίσης, στο Μικρό Βαθύ η εταιρεία έχει αναπτύξει 17 υπερπολυτελείς βίλες 400-450 τ.μ., ενώ στη χωρική ενότητα Κούνδουρος σε εξέλιξη βρίσκεται η μετασκευή σε boutique hotel της βίλας του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο «Αλέξανδρος Σαμαράς».

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Ηράκλειο: Επ΄ αυτοφώρω σύλληψη ξενοδόχου

N. K.

Ονειρεμένες διακοπές σε μια πολυτελή βίλα, μια νέα τεράστια τάση

Γ. Π.

World Travel Awards: Καλύτερο ξενοδοχείο στην Ευρώπη Το διάσημο Çırağan Palace Kempinski

Γ. Π.

The Oberoi Udaivilas: Ταξιδέψτε στην Ινδία σαν Μαχαραγιάς

Γ. Π.

Στην Hines και τον συνεργαζόμενο όμιλο Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη το Καψής

Γ. Π.

Ας διαγράψουμε τον Απρίλιο και από την φετινή σεζόν. Ελπίζουμε για τον Μάιο

Γ. Π.
φορτώνει....