15.4 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Δημοφιλή Ξενοδοχεία Τοπικά

Elounda Hills: ΝΑΜΜΟS και Zuma έρχονται στην Ελούντα

Σε συζητήσεις για τους χώρους εστίασης της βρίσκεται η Elounda Hills ,τόσο με το ΝΑΜΜΟS όσο και με το Zuma, αλυσίδα εστιατορίων ιαπωνικής κουζίνας που λειτουργεί, μεταξύ άλλων σε Μύκονο, Ίμπιζα και Σαρδηνία.

Μπουλντόζες στη μαρίνα έως το Πάσχα

Αναφορικά με τις κατασκευαστικές εργασίες, προτεραιότητα δίνουν οι επενδυτές στην κατασκευή της μαρίνας 64 θέσεων, για την παραχώρηση της οποίας έχει υπογραφή σύμβαση με διάρκεια 55 ετών και με δυνατότητα παράτασης 20 χρόνια. Κοντά στη μαρίνα, τη διαχείριση της οποίας θα αναλάβει η Camper & Nicholson, θα κατασκευαστεί ένα ξενοδοχείο 15 δωματίων, ένα beach club του θερέτρου που θα λειτουργεί η αμερικανική One Ηotels κι ένα beach club που θα λειτουργεί η Mirum και θα περιλαμβάνει 9 δωμάτια. «Υπάρχει ήδη προτιμητέος ανάδοχος για την κατασκευή της μαρίνας, ώστε να ξεκινήσουν εργασίες το Πάσχα και να ακολουθήσουν οι εργασίες στα κτίρια του παράκτιου μετώπου. Θα ακολουθήσει το φθινόπωρο η κατασκευή του ξενοδοχείου και μέρος των βιλών και των διαμερισμάτων», σύμφωνα με τον κ. Αγγελιδάκη.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πρώτη απόβαση της αλυσίδας στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ πριν από λίγες ημέρες άνοιξε στο Λονδίνο ξενοδοχείο που διαχειρίζεται η One Hotels. Θυμίζουμε ότι το ξενοδοχείο που θα φέρει την ίδια επωνυμία θα έχει δυναμικότητα 137 δωματίων.

Η συνολική δόμηση στις εκτάσεις που αγόραζε τα τελευταία 15 χρόνια ο Μπορίσοφ θα φτάσει τα 140.000 τ.μ., 85.000 τ.μ. εκ των οποίων αφορούν στην πρώτη φάση της ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια αυτής θα κατασκευαστούν επίσης 66 επώνυμες βίλες και 81 επώνυμα διαμερίσματα, παραλιακά κλαμπ, εστιατόρια και μια μαρίνα. Η δεύτερη φάση είναι περιφερειακή και περιλαμβάνει επιπλέον 31 branded διαμερίσματα, 2 non branded βίλες και 80 non branded διαμερίσματα.

Με το πρόγραμμα διάθεσης κατοικιών σε φίλους και συγγενείς ξεκινά η αξιοποίηση των υπό ανάπτυξη ακινήτων του Elounda Hills στον Άγιο Νικόλαο από τη Mirum, του μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ.

Οι πωλήσεις ξεκινούν τον Μάιο και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από το Ισραήλ και δευτερευόντως τις ΗΠΑ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία και η Βρετανία, σύμφωνα με όσα λέει στο mononews ο διευθύνων σύμβουλος της Mirum Hellas, Άγγελος Αγγελιδάκης. Όσον αφορά τις τιμές των συνολικά 400 βιλών και διαμερισμάτων που θα διατεθούν προς πώληση, αυτές ξεκινούν από 600.000 ευρώ για τις κατοικίες ενός υπνοδωματίου και φτάνουν έως και τις 10.000 ευρώ ανά τετραγωνικό για τα πολυτελέστερα ακίνητα. 

Σημειωτέον ότι σήμερα στην περιοχή λειτουργεί ήδη το boutique ξενοδοχείο Island Concept και συγκρότημα πολυτελών κατοικιών. Η υψηλότερη τιμή πώλησης μεταξύ των έξι βιλών που έχουν πωληθεί φτάνει τα 10,5 εκατομμύρια, με την πλειονότητα των αγοραστών να έρχεται από τη Ρωσία. Η διοίκηση προσβλέπει στο άνοιγμα της αγοράς της Ινδίας, δεδομένης της εμπλοκής της ινδικής GMR Airports στην παραχώρηση του νέου αεροδρομίου του Καστελλίου (μαζί με τη ΓΕΚ Τέρνα και το ελληνικό δημόσιο), που αναμένεται να λειτουργήσει μετά το 2026. Η προοπτική να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα υπενοικίασης των πολυτελών διαμερισμάτων είναι ήδη ορατή, καθώς αυτή είναι η τάση, σύμφωνα με τον κ. Αγγελιδάκη.

O Ισραηλινός Βιτάλι Μπορίσοφ, που γεννήθηκε στην Ουκρανία και δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του ’80 στη Ρωσία, θα μετεγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα από τον Μάιο και σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις σε μεικτά projects real estate στο νησί της Κρήτης.

Πηγή: mononews.gr

Linkedin

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Η Ελλάδα μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο – Κατά 25% αυξημένες οι προκρατήσεις

Γ. Π.

Η Hilton στην Κρήτη: Το πρώτο ξενοδοχείο θα είναι στο Ρέθυμνο

Γ. Π.

Έρχεται η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ The Greek Fine Food Exhibition

Γ. Π.

Ένα γαλλικό παλάτι χτισμένο από τον Ναπολέοντα τον ΙΙΙ στο χαρτοφυλάκιο της Hyatt

Γ. Π.

Τουρισμός: Δεν υπάρχει ξενοδοχοϋπάλληλος ούτε για δείγμα

Γ. Π.

TUI Global Hotel Awards: Ελληνικό ξενοδοχείο το καλύτερο στον κόσμο | Διάκριση σε Νίκο Δασκαλαντωνάκη

N. K.
φορτώνει....