Τουρισμός

Ελλάδα vs Τουρκία για τους βρετανούς τουρίστες

Η Βρετανία αποτελεί από τις παραδοσιακές και μεγάλες αγορές στις οποίες βασίζεται η Ελλάδα και η Τουρκιά και φέτος αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι η χώρα έχει προχωρήσει σημαντικά το εμβολιαστικό της πρόγραμμα.

Μπορεί οι Βρετανοί να μην είναι ακόμα σε θέση να ταξιδέψουν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, και παρόλο που το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει ανατρέψει το πρόγραμμα των πτήσεων των αερομεταφορέων, ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται την Δευτέρα να υιοθετήσει  ένα σύστημα  που θα βαθμολογεί τις χώρες σε πράσινες, πορτοκαλί και κόκκινες ζώνες, ανάλογα με τον βαθμό εμβολιασμού του πληθυσμού, την διασπορά των μεταλλάξεων της Covid – 19 και τα ποσοστά επιμόλυνσης και κρουσμάτων.

Την Δευτέρα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, αναμένεται επίσης να ανακοινώσει νωρίτερα το άνοιγμα των συνόρων.

Σύμφωνα με την ανάλυση των Financial Times με δεδομένα από την Skyscanner, την ηλεκτρονική πλατφόρμα κρατήσεων, φαίνεται πως Ελλάδα και Τουρκία, δύο χώρες που στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό, εμφανίζουν την μεγαλύτερη αύξηση μεριδίου στο ενδιαφέρον των βρετανών για ταξίδια στο εξωτερικό συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2019. Μάλιστα, το μερίδιο των κρατήσεων προς Ελλάδα εμφανίζεται αυξημένο κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2019, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των 160 χωρών της έρευνας.

Όλα αυτά, επειδή οι ταξιδιώτες εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους σε χώρες που έχουν ήδη γνωστοποιήσει ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους, ενώ κανένας δεν μπορεί ακόμη να πει με σιγουριά με ποιον τρόπο οι περιορισμοί θα επηρεάσουν τις μετακινήσεις αυτό το καλοκαίρι.

Δείτε ακόμα

ΥΠΑ: Νέες οδηγίες πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού

Γ. Π.

Air France-KLM:4 δις ευρώ για την διάσωσή της από την Κομισιόν

N. K.

Έρευνα | Phocuswright: 2 στους 3 τουρίστες δεν φοβούνται πλέον να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας

Γ. Π.

Πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού τον Απρίλιο

Γ. Π.

Τα πάνω – κάτω του ελληνικού τουρισμού

Γ. Π.

Xenia Digi Hotel: Αύξηση ικανοποίησης και εσόδων στα Ελληνικά ξενοδοχεία το 2021 – Οι προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάκαμψη

Γ. Π.
φορτώνει....