Travel Guide Τουρισμός

Δυο ελληνικά νησιά στο Top 10 των πιο βιώσιμων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο

Στο Top 10 των πιο βιώσιμων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο κατατάχθηκαν η Ρόδος και η Σαντορίνη μετά από ειδική αξιολόγηση με πολλαπλά κριτήρια

Τα ταξίδια είναι μια από τις πιο πολύτιμες και εμπλουτισμένες εμπειρίες που μπορούμε να έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε. Ένα ταξίδι σε έναν νέο προορισμό μας επιτρέπει να αγκαλιάσουμε μια εντελώς νέα κουλτούρα, να ανακατευτούμε με νέους ανθρώπους και να εξερευνήσουμε μια ακάλυπτη γωνιά του κόσμου.

Η έξοδος και η εξερεύνηση μιας νέας χώρας έχει τόσα πολλά οφέλη, από τη μείωση του άγχους και το να μας επιτρέπει να σβήσουμε, έως την επέκταση του πολιτιστικού μας ουρανίσκου. Ευτυχώς, υπάρχουν φανταστικές επιλογές σε όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα και στο πώς μπορούμε να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα. Αυτό περιλαμβάνει ταξίδια, με ορισμένες τοποθεσίες να αποδεικνύονται πιο φιλικές προς το περιβάλλον από άλλες.

Σύμφωνα με το ειδικό άρθρο με την παρουσίαση για τους βιώσιμους προορισμούς διακοπών για το 2023 την πρώτη θέση στην κατάταξη ως ο πιο βιώσιμος προορισμός κατέλαβε η Μαγιόρκα (Ισπανία), συγκεντρώνοντας 84 στους 100 βαθμούς.

Όπως αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα, για την Ρόδο που κατέλαβε την 5η θέση: «Το ελληνικό νησί της Ρόδου κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατάταξη. Το νησί συγκέντρωσε 72 από τους 100 βαθμούς. Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο από τα Δωδεκάνησα της Ελλάδας και είναι γνωστή για την απίστευτη κουζίνα, τα ξενοδοχεία, τις εντυπωσιακές παραλίες και τους αμμώδεις όρμους της».

Μάλιστα, τονίζεται χαρακτηριστικά: «Το νησί (της Ρόδου) φιλοξενεί συνολικά 1.360 εστιατόρια, εκ των οποίων τα 465 προσφέρουν vegan επιλογές (34% των καταστημάτων εστίασης). Δυστυχώς, προς το παρόν δεν υπάρχουν ξενοδοχεία που να προσφέρουν σταθμούς φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα από τα 1.365 διαθέσιμα».

Όσον αφορά στην Σαντορίνη, η οποία κατατάχθηκε στην 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, το αφιέρωμα αναφέρει: «Το ελληνικό νησί συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα, συγκεντρώνοντας 67 από τους 100 βαθμούς. Το νησί, που βρίσκεται στο Αιγαίο Πέλαγος, είναι εύκολα αναγνωρίσιμο από τα ασβεστωμένα κτίρια και τις χαρακτηριστικές μπλε θολωτές στέγες του. Η περιοχή φημίζεται για το κρασί της και φιλοξενεί αρκετούς αμπελώνες. Η Σαντορίνη είναι δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός λόγω των γραφικών θέρετρων, των παραλιών και των διάσημων ηλιοβασιλιεμάτων της».

Επιπλέον, γίνεται ιδιαίτερα αναφορά σε ορισμένα από τα χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης και φιλικότητας προς το περιβάλλον: «Είναι εντυπωσιακό ότι το 46% των εστιατορίων στο νησί είναι vegan ή προσφέρουν vegan επιλογές. Επιπλέον, υπάρχουν 35 σημεία στη φύση, συμπεριλαμβανομένων των μονοπατιών πεζοπορία και του κόλπου Αμμούδι». 

Το μοναδικό αρνητικό σημείο που αναφέρεται στο παφιέρωμα είναι πως «η Σαντορίνη δεν προσφέρει πλέον ξενοδοχεία με σημεία φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα».

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Το μεγαλύτερο δίκτυο υδατοδρομίων στην Ευρώπη και στον κόσμο δημιουργείται στην Ελλάδα

N. K.

Β. Κικίλιας: Νέες συμφωνίες για περισσότερους τουρίστες από τη Ρουμανία. Μεγάλο ενδιαφέρον για Β. Ελλάδα και Ιόνιο

N. K.

Κρήτη: Ποιες αλλαγές φέρνει στον τουρισμό ο πόλεμος στην Ουκρανία

Γ. Π.

Βρετανία-Τέλος όλοι οι περιορισμοί για τον Covid

N. K.

5ο Διεθνές Φόρουμ Φιλοξενίας το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στη συνεδριακή αίθουσα του Metropolitan Expo

N. K.

Συνάντηση Βασίλη Κικίλια-Κινέζου Πρέσβη για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στη κινεζική αγορά

N. K.
φορτώνει....