24.9 C
Άγιος Νικόλαος
6 Ιουνίου 2023
Τουρισμός

Δυναμική επανάκαμψη της κρουαζιέρας μετά από 2 χρόνια πανδημίας

Σε τάση δυναμικής ανάκαμψης μετά από 2 χρόνια πανδημίας βρίσκεται η κρουαζιέρα στην Κρήτη ενώ αυξάνονται και οι ταξιδιώτες από την Αμερική.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που παρέθεσε μιλώντας στην “Π” ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης, υπογραμμίζοντας “δουλεύουμε συστηματικά για να πετύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο σημαντικό αυτό κομμάτι του τουρισμού”.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, το 2019, χρονιά ορόσημο για τον τουρισμό, ταξίδεψαν με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Ηρακλείου 310.000 επιβάτες.

Το 2020, λόγω της πανδημίας το νούμερο αυτό περιορίστηκε στις 22.000 επιβάτες πέρυσι ο αριθμός έφθασε τα 120.000 άτομα και φέτος αναμένονται 231 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 250.000 ταξιδιώτες.

“Σίγουρα είναι ένα ικανοποιητικό νούμερο” μας είπε ο κ. Παπαδάκης επισημαίνοντας ότι η εκκίνηση της κρουαζιέρας έγινε στις αρχές Απριλίου και τα ταξίδια των κρουαζιερόπλοιων προς το λιμάνι της πόλης θα συνεχιστούν μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Περίπου 10 ακτοπλοϊκές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο κομμάτι αυτό στο λιμάνι του Ηρακλείου και μεγάλοι όμιλοι όπως η TUI το χρησιμοποιούν ως home port.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είναι Γερμανοί, αυξάνονται οι Αμερικανοί, ενώ υπάρχουν και πολλοί Βρετανοί, Γάλλοι, Ιταλοί.

“Εργαζόμαστε συστηματικά για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε  ακόμη περισσότερο το σημαντικό αυτό κομμάτι του τουρισμού” σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ.

“Περίπου σε ένα κρουαζιερόπλοιο μπορεί να καταγράφονταν 4-5 κρούσματα. Φέτος λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας των νέων παραλλαγών της Covid-19 το νούμερο αυτό φθάνει τα 40-50 άτομα και πλέον και η διαχείρισή τους  μπορεί να γίνει εντός του πλοίου” είπε.

Ο ίδιος παράλληλα ανέφερε ότι αναμένονται αλλαγές τις επόμενες ημέρες στα πρωτόκολλα διαχείρισης των κρουσμάτων κοροναϊού στα κρουαζιερόπλοια, ώστε πλέον οι επιβάτες που νοσούν να παραμένουν στα πλοία και να μην αποβιβάζονται για να μείνουν σε καραντίνα.

Γ.Γ. ΕΟΤ: Θετικά τα πρώτα μηνύματα για την κρουαζιέρα

Ανάκαμψη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα έπειτα από τα δύο χρόνια της πανδημίας «δείχνουν» τα μέχρι σήμερα στοιχεία, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, που χθες πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων, Δημήτρη Βιριράκη, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη, στελέχη του Λιμενικού Ταμείου και εκπροσώπους τοπικών τουριστικών φορέων.

Ο κ. Φραγκάκης, αναφερόμενος ειδικότερα στο λιμάνι της Σούδας, δήλωσε ότι, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, στη Σούδα αναμένεται αύξηση 80% στα πλοία και 60% στις πληρότητες επιβατών σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, «όπως και στο κομμάτι των αεροπορικών αφίξεων, έτσι θα έχουμε μια καλή χρονιά και στο κομμάτι των αφίξεων κρουαζιέρας».

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

patris.gr

Δείτε ακόμα

Τουρισμός: Εντυπωσιακή αύξηση 766% στον τζίρο των επιχειρήσεων

Γ. Π.

Ανακοίνωση μορίων υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2021 – 2022

N. K.

Περισσότερους επιλέξιμους ΚΑΔ Τουρισμού για οικονομική ενίσχυση ζητάει το Επιμελητήριο Ηρακλείου

Γ. Π.

Τι γίνεται με τον εμβολιασμό των εργαζόμενων στον τουρισμό-επισιτισμό;

Γ. Π.

Συνεργασίες του Δήμου Ρεθύμνου με παράγοντες ιταλικών πόλεων για την προώθηση γαστρονομικού και ποδηλατικού τουρισμού

Γ. Π.

«Έκρηξη» της κίνησης στα αεροδρόμια τον Ιούλιο

Γ. Π.
φορτώνει....