Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Δραματική η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό- Επισιτισμό

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δραματική η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό- Επισιτισμό, οι οποίοι βρίσκονται έρμαιο των επιπτώσεων της πανδημίας, την ώρα που η Κυβέρνηση δίνει περισσότερα από 1,5 δις ευρώ για την επανεκκίνηση του κλάδους στους εργοδότες.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News
Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Παρά τις παρεμβάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό για την άμεση πληρωμή των ανέργων στον χώρο των Ξενοδοχείων και στον Τουρισμό η Κυβέρνηση κωφεύει.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και η ΠΟΕΕΤ καλούν την Κυβέρνηση να στηρίξει τους εργαζόμενους στου Τουρισμό-Επισιτισμό, οι οποίοιζουν στην αβεβαιότητα καθώς δεν γνωρίζουν εάν και το πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται. Ωστόσο, η πλατφόρμα για τις μονομερής αναστολές σύμβασης σχεδιάζεται να ανοίξει τέλος Ιουνίουαφού η Κυβέρνηση αποφάσισε σύμφωνα με πληροφορίες να περάσει σχετική τροπολογία στο Νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να ψηφιστεί 18–20 Ιουνίου, επομένως οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν μετά της 20/06/2021 και οι πληρωμές είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν.

Παράλληλα, η κοροϊδία με τα ένσημα από τις μονομερή αναστολές σύμβασης του 2020 που ακόμα δεν έχουν εμφανιστεί, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο πως θα φαινόντουσαν από την περασμένη Παρασκευή,
ενώ η επέκταση της ΚΣΣΕ που αφορά τους ξενοδοχοϋπάλληλους όλης τη χώρας ενώ έχει πάρει έγκριση κατά πλειοψηφία από το Α.Σ.Ε. από 11/05/2021 ακόμα ο κ. Χατζηδάκης δεν την έχει υπογράψει.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό, οι οποίοι είναι χωρίς εισόδημα μήνες τώρα και καλεί τα Υπουργεία Εργασίας & Οικονομικών να στηρίξουν τους εργαζόμενους, δίδοντας τους το δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Δείτε ακόμα

Η σημασία του εξειδικευμένου προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία

Γ. Π.

Στήριξη των εποχικών εργαζομένων σε τουρισμό-επισιτισμό-ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

N. K.

H μεγάλη παραίτηση – Γιατί γύρισαν την πλάτη στον τουρισμό οι εργαζόμενοι

Γ. Π.

Στο τέλος Μαρτίου θα υπάρξει εικόνα πως θα πάει φέτος ο ελληνικός τουρισμός

N. K.

2η ευκαιρία για μονομερείς αιτήσεις αναστολής σύμβασης Μαΐου και Ιουνίου

Γ. Π.

Blue Palace: 13 Μαΐου, οι πόρτες μας θα ανοίξουν ξανά

Γ. Π.
φορτώνει....