16.5 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαρτίου 2023
Ξενοδοχεία

Domes Resorts: Το πιο γρήγορα ανερχόμενο brand στην Ευρώπη

Ιστορία

Εδώ και δύο δεκαετίες, η εταιρεία της οικογένειας Σπανού επενδύει με συνέπεια στον τουρισμό: Ιδρυτής της Λήδρα Ξενοδοχειακή ήταν ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής, Παναγιώτης Σπανός. Είναι από την Αμμόχωστο της Κύπρου, που ήταν η περισσότερο αναπτυγμένη, ξενοδοχειακά, περιοχή της Κύπρου πριν την κατοχή, κάτι που μαζί με τη διορατικότητά του τον έκανε να πιστεύει βαθιά σε αυτό τον τομέα της οικονομίας. Το 1993 προχώρησε στην εξαγορά του ξενοδοχείου τριών αστέρων Elounda Blu Bay, δυναμικότητας 80 δωματίων. Ηταν το εναρκτήριο λάκτισμα για το ταξίδι της Ledra Hotels & Villas, η οποία μετέπειτα μετουσιώθηκε στην εποχή της Domes Resorts.  Τώρα και κάτω από την καθοδήγηση του Dr Γιώργο Σπανόυ, γιο του καθηγητή, ο όμιλος είναι πλέον ο πιο γρήγορα ανερχόμενος όμιλος ξενοδοχείων στην Ευρώπη.

Παρουσία


Ο όμιλος έχει παρουσία σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Κρήτη, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος η Μύκονος η Μήλος – με επέκταση στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Πορτογαλία και έπονται και άλλοι.

Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο της Domes Resorts περιλαμβάνει 11 ξενοδοχεία (6 adults-only και 5 family-friendly):

  • Κρήτη: Domes of Elounda Autograph Collection, Domes Zeen Chania a Luxury Collection Resort, Domes Aulūs Elounda, Domes Noruz Chania Autograph Collection
  • Χαλκιδική: Domes Noruz Kassandra
  • Κέρκυρα: Domes Miramare a Luxury Collection Resort και Domes of Corfu Autograph Collection
  • Ζάκυνθος: Domes Aulūs Zante
  • Μήλος: Domes White Coast Milos
  • Μύκονος: Domes Noruz Mykonos
  • Πορτογαλία: Domes Lake Algarve.

Συνεργασίες


H Domes Resorts, που αποτελεί τον μεγαλύτερο συνεργάτη του ομίλου της Marriott στην Ελλάδα με 6 resorts

Ο όμιλος υπέγραψε τη στρατηγική συμφωνία το 2020 με την HIP/Blackstone, έναν από τους τρεις μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων στη Μεσόγειο.  Φέτος λανσάρει το νέο «Domes White Coast Milos», το ξενοδοχείο που απέκτησαν πρίν από λίγο καιρό στη Μήλο το δίδυμο της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ με την Invel έναντι 18,5 εκατ. ευρώ και θα τελεί υπό τη διαχείριση του ομίλου της οικογένειας Σπανού.

Πλάνα

Ένα διατηρητέο του 1903 θα είναι το πρώτο ‘’Domes Maison’’ σε ένα μοναδικό ακίνητο στην παλιά πόλη της Κέρκυρας που αποκτήθηκε γι’ αυτό τον σκοπό από την Domes Resorts. Παράλληλα, η πολυτελής 5άστερη αλυσίδα με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Σπανό στοχεύει και σε περαιτέρω «άνοιγμα» στο εξωτερικό, μετά το πρώτο, επιτυχημένο εγχείρημα στην Πορτογαλία την περασμένη θερινή σεζον με το Domes Lake Algarve.

Eιδικότερα, όσον αφορά το Domes Maison στην Κέρκυρα η Domes Resorts & Reserves προχώρησε στην απόκτηση της διατηρητέας κατοικίας των αρχών του προηγούμενου αιώνα σε έναν από τους πιο ιστορικούς δρόμους της πόλης στην παλιά πόλη, πίσω από το Καστέλο, στην περιοχή όπου συγκεντρώνονταν οι παλιές εξοχικές κατοικίες των Κερκυραίων.

Η ανάπτυξη του πρώτου Domes Maison που θα συνδυάσει 5άστερες υπηρεσίες, υψηλή γαστρονομία, τέχνη, εκδηλώσεις και interior design έρχεται ως αποτέλεσμα «της σύνδεσης της Domes με την παλιά πόλη της Κέρκυρας σε συνδυασμό και με το πλάνο του ομίλου για τη δημιουργία μικρής κλίμακας, καινοτόμα ξενοδοχεία», σύμφωνα με τον κ. Σπανό. Το νέο Domes Maison θα λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για τους επισκέπτες που μπορεί να μένουν εκτός πόλης, στο Domes Miramare a Luxury Collection Corfu και θέλουν να περάσουν τη μέρα τους στο κέντρο.

Βραβεία

Το 2022 τα βραβεία που κατέκτησε η Domes Resorts & Reserves, ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν: 

-Europe’s Leading Luxury Resort 2022: Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu, Greece
-Europe’s Leading New Resort 2022: Domes Lake Algarve
-Europe’s Leading Honeymoon Resort 2022: Domes Noruz Chania, Autograph Collection, Greece
-Europe’s Leading Luxury Family Resort 2022: Domes of Elounda, Autograph Collection, Greece
-Greece’s Leading Luxury Resort 2022: Domes Miramare, a Luxury Collection Resort, Corfu, Greece
-Greece’s Leading All Suite Hotel 2022: Domes of Elounda, Autograph Collection, Greece και το World’s Leading Luxury Resort Brand 2022Domes Resorts.

Η Domes Resorts αναδείχθηκε η κορυφαία μάρκα πολυτελών θερέτρων στον κόσμο για το 2022, με δεύτερη τα Aman Resorts.

Δράσεις

Πέρα όμως από τις επενδύσεις και τα ξενοδοχεία ο όμιλος έχει ένα ανθρώπινο πρόσωπο και φιλανθρωπικές δράσεις, γνωστές και πολλές άλλες που δεν δημοσιοποιούνται.

Ο καθηγητής, Παναγιώτης Σπανός και η σύζυγος του, κ. Μαριάνα Σπανού που κατάγεται από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στηρίζουν με δράσεις την τοπική κοινωνία και την πόλη, με την επί σειρά ετών και πολυεπίπεδη προσφορά του κ. Σπανού στο Νοσοκομείο με χρηματοδοτήσεις κτιριακών παρεμβάσεων, κ.ά. Με την βοήθεια της οικογένειας στη λειτουργία από την τρέχουσα σχολική χρονιά, σταθμού Α΄ Βοηθειών εντός του 3ου Δημοτικού σχολείου ακόμα και δωρίζοντας υλικό όπως απινιδωτή στο νησί της Σπιναλόγκας η θεσπίζοντας ετήσιο βραβείο στον καλύτερο τελειόφοιτο σπουδαστή και στην καλύτερη τελειόφοιτο σπουδάστρια της ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Πέθανε ο CEO της Marriot International, Arne Sorenson

Γ. Π.

Raffles Resort στο The Palm Dubai: Θα θέσει νέα πρότυπα στα εξαιρετικά πολυτελή ξενοδοχεία

Γ. Π.

Minos Beach Art Hotel: Βουτήξαμε στην ιστορία και τον πολιτισμό στο ξενοδοχείο κόσμημα του Αγίου Νικολάου

Γ. Π.

Ikos Odisia-Τα Ikos Resorts επεκτείνουν την παρουσία τους

N. K.

Ανοίγει σήμερα πειραματικά ο τουρισμός για επισκέπτες από ΕΕ και άλλες 5 χώρες

Γ. Π.

2η Παγκρήτια Ημέρα Καριέρας στα ξενοδοχεία της Κρήτης

Γ. Π.
φορτώνει....