Τουρισμός

Διαβατήριο εμβολιασμού Covid: Το ποιο ισχυρό διαβατήριο για φετος το καλοκαίρι

Οι Βρετανοί που ονειρεύονται διακοπές στη Μεσόγειο μπορούν να αρχίσουν να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους, αφού οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να εισαγάγουν διαβατήρια εμβολίων έως το καλοκαίρι. Οι κρατήσεις για διακοπές αυξήθηκαν πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Τζόνσον ότι ένας χάρτης πορείας τεσσάρων σταδίων θα οδηγούσε τη χώρα εκτός «κλειδώματος» συνέβαλε σε αυτό. «Όλοι συμφώνησαν ότι χρειαζόμαστε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσιογράφους μετά από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. “Αυτό θα κάνει τα ταξίδια εντός της ΕΕ δυνατά και θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για περαιτέρω ταξίδια από τρίτες χώρες στην ΕΕ.”

Οι Times γράφουν ότι η ελληνική κυβέρνηση διερευνά επίσης τη δυνατότητα εμβολιασμού εργαζομένων αεροδρομίων και ξενοδοχείων σε τουριστικές περιοχές . Εντός της ΕΕ, η Ελλάδα είναι η χώρα που επιμένει περισσότερο στην εισαγωγή ενός πιστοποιητικό εμβολιασμού. Άλλες χώρες έχουν ήδη καταργήσει τις απαιτήσεις καραντίνας για ταξιδιώτες που μπορούν να αποδείξουν την ασυλία ή τον εμβολιασμό τους. Σε αυτά περιλαμβάνονται μέλη της ΕΕ όπως η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, υπάρχει η πιθανότητα να σας σταματήσουν στο αεροδρόμιο και εκτός από το κανονικό διαβατήριο να σας ζητήσουν και το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στην περίπτωση που δεν έχετε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού να βρείτε τα σύνορα κλειστά Όπως γράφει το Gzero, σύντομα αυτή η σκηνή θα μπορούσε να γίνει πράξη σε πολλά μέρη του πλανήτη, καθώς χώρες και αεροπορικές εταιρείες αρχίζουν να εκδίδουν – ή να απαιτούν – «διαβατήρια εμβολίου» που αποδεικνύουν ότι ο κάτοχος έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19 ή έχει προσκομίσει αρνητικό τεστ.

Πολλοί εργοδότες θα μπορούσαν να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού προτού σας προσλάβουν – ή ακόμη και να σας επιτρέψουν την είσοδο στο κτίριο για μία συνέντευξη. Παράλληλα, ιατρικές εγκαταστάσεις σε ορισμένα μέρη του κόσμου έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι οι εμβολιασμοί για το προσωπικό τους θα είναι υποχρεωτικοί.

Είναι όμως τα διαβατήρια εμβολίων καλή ιδέα και η λύση στο αδιέξοδο του πως θα επανελθουμε στην προ πανδημίας κανονικότητα; Άνθρωποι, κυβερνήσεις και εταιρείες θέλουν να μάθουν ποιος μπορεί να πυροδοτήσει ένα νέο κύμα της πανδημίας και ποιος είναι ασφαλής. Η όλο αυτό είναι μια καλή αφορμή για έλεγχο των μαζών … μέθοδος ελέγχου της προσωπικής τους ζωής και των ατομικών τους ελευθεριών; Μήπως βαδίζουμε προς έναν «Νέο Κόσμο» όπου οι κάτοχοι «διαβατηρίων εμβολίων» γίνονται αδίκως μια προνομιούχα τάξη ανθρώπων;

Δείτε ακόμα

Συνεργασίες του Δήμου Ρεθύμνου με παράγοντες ιταλικών πόλεων για την προώθηση γαστρονομικού και ποδηλατικού τουρισμού

Γ. Π.

Μητσοτάκης στο CNN: Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα και τον τουρισμό το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γ. Π.

Telegraph για χώρες «πορτοκαλί» λίστας: Χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί

Γ. Π.

Ομιλία του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο πλαίσιο της ημερίδας: «Η επόμενη μέρα του Ελληνικού Ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα»

Γ. Π.

Τουρισμός και αγροδιατροφή στο νέο ΕΣΠΑ

Γ. Π.

Changi: Aεροδρόμιο Σιγκαπούρης ¨ένας αξέχαστος τουριστικός προορισμός από μόνος του¨

N. K.
φορτώνει....