21.6 C
Άγιος Νικόλαος
28 Μαΐου 2023
Φορείς

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΣΤΗΝ Α.Σ.Τ.Ε. ΚΡΗΤΗΣ

Σε συνέχεια της με Α.Π. 2720/14.02.2022 πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης θέρους 2022 η Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΑΣΤΕΚ) προχωρά στη διοργάνωση Διαδικτυακής Ημέρας Καριέρας για τους σπουδαστές της.
Η online εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαρτίου 2022 από 10:00 έως 16:00, σε διαδικτυακό περιβάλλον (μέσω της πλατφόρμας Microsoft Teams).
Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία σύντομη παρουσίαση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών ομίλων, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την πρακτική άσκηση και να δώσουν οδηγίες στους σπουδαστές της ΑΣΤΕΚ που θα ενδιαφερθούν να προγραμματίσουν ατομικές συνεντεύξεις.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι οι σπουδαστές Α’ και Β’ έτους των ΑΣΤΕ τοποθετούνται βάσει της σειράς βαθμολογικής επίδοσής τους.
Όλες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις άρτιας λειτουργίας όλων των τμημάτων μιας σωστά οργανωμένης μονάδας και ειδικότερα εκείνων που καθιστούν δυνατή την ορθή άσκηση της πρακτικής άσκησης.

Σύμφωνα με την ως άνω πρόσκληση, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχουν:
I. Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα :
a. Κατηγορίας 5 αστέρων με αριθμό κλινών 50 και άνω
b. Κατηγορίας 4 αστέρων με αριθμό κλινών 60 και άνω
c. Κατηγορίας 3 αστέρων με αριθμό κλινών 110 και άνω
II. Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα κατηγορίας 5* και 4* αστέρων, ανεξαρτήτως αριθμού κλινών, που διαθέτουν σήμα «boutique hotel» που χορηγείται από τοboutique hotel» που χορηγείται από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ. Ε. Ε.)
III. Εγκαταστάσεις Ειδικής Τουριστικής Υποδομής, όπως ορίζονται στον ν.4276/2014 ήτοι: Συνεδριακά Κέντρα, Γήπεδα Γκολφ, Τουριστικοί Λιμένες, Χιονοδρομικά Κέντρα, Θεματικά Πάρκα, Εγκαταστάσεις Ιαματικού Τουρισμού (Μονάδες Ιαματικής Θεραπείας, Κέντρα Ιαματικού Τουρισμού − Θερμαλισμού, Κέντρα
Θαλασσοθεραπείας, Κέντρα Αναζωογόνησης (spa), Κέντρα Προπονητικού Αθλητικού Τουρισμού, Ορειβατικά καταφύγια, Αυτοκινητοδρόμια, οι οποίες διαθέτουν τμήματα συναφή με τις ειδικότητες των ασκούμενων εφοδιασμένα με τις προβλεπόμενες από τον νόμο άδειες λειτουργίας.
IV. Οι σπουδαστές του Γ’ έτους δύνανται να τοποθετηθούν και σε άλλες επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα υπό τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1.Β) της Πρόσκλησης.

Αν επιθυμείτε να συμμετέχετε στην Ημέρα Καριέρας, παρακαλώ συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής στο σύνδεσμο εδώ:
Για επιπλέον πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΑΣΤΕΚ,
στα τηλέφωνα 28410 28565 ή 28828 και στο e-mail: astek @ mintour . gr.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Α.Σ.Τ.Ε.Κ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗ

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Ηλεκτρονικά τα αιτήματα των πολιτών για εξυπηρέτηση από τις δημόσιες υπηρεσίες

N. K.

Καθιερώθηκε η 23η Σεπτεμβρίου ως Ημέρα Βιολογικής Παραγωγής της Ε.Ε.

N. K.

Πότε καταβάλλεται η έκτακτη αποζημίωση σε εποχικούς χωρίς υποχρέωση επαναπρόσληψης

Γ. Π.

Κοινωνικός Τουρισμός | Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις, 300.000 οι δικαιούχοι

Γ. Π.

ΙΝΣΕΤΕ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους για ψηφιακό μάρκετινγκ στον τουρισμό

N. K.

ΠΟΞ: Η ρευστότητα των ξενοδοχείων έχει φτάσει στο κόκκινο

Γ. Π.
φορτώνει....