Τουρισμός

Χωρίς υποχρεωτική καραντίνα οι τουρίστες με κορωνοϊό

“Οι τουρίστες που βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά υπάρχει ισχυρή σύσταση προς αυτούς να φοράνε τη μάσκα τους και να είναι σε αυτοπεριορισμό μέχρι να φύγουν για τη χώρα τους” ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.

Όπως ενημέρωσε, εξηγώντας τους λόγους που ο ΕΟΔΥ αποφάσισε την εβδομαδιαία επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας: “Είναι σταθερές οι νοσηλείες και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ, ανεξάρτητα από την αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν όλα τα κράτη της Ε.Ε, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, έχουν προχωρήσει σε εβδομαδιαία έκθεση”.

Στους λόγους που οδήγησαν τον ΕΟΔΥ να σταματήσει την επίσημη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων και θα ανακοινώνονται άπαξ στο τέλος της εβδομάδας, αναφέρθηκε ο κ. Ζαούτης.

Στο κατά πόσο με αυτή την απόφαση του ΕΟΔΥ ενισχύονται οι αιτιάσεις κάποιων ότι “όλα γίνονται για τον τουρισμό”, απάντησε πως “ακολουθούμε τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε.

Εστίασε ο κ. Ζαούτης στην άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας, που ισχύει σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και επισήμανε πως “είμαστε από τα κράτη που καθυστερήσαμε την άρση των μέτρων” και σημείωσε πως “εξακολουθεί να ισχύει η σύσταση για χρήση της μάσκας στους ευάλωτους πολίτες σε χώρους με συνωστισμό”.

“Τα κρούσματα, όταν έχουμε φτάσει στο επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς, δεν είναι ο σημαντικότερος δείκτης.

Οι σημαντικότεροι δείκτες είναι οι σκληροί δείκτες που πιέζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας νοσηλείες και θνησιμότητα”.
Όπως ενημέρωσε στον ΕΟΔΥ “Θεωρούμε πως έχουμε φτάσει στην κορύφωση των κρουσμάτων.

Με επιφύλαξη αναμένουμε πως δεν θα βιωσουμε μεγάλη αύξηση εισαγωγών στις ΜΕΘ”, ενώ επιφυλάχθηκε να εκφράσει εκτίμηση για το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:patris.gr

Δείτε ακόμα

Costa Navarino:Μια μοναδική εμπειρία τένις

N. K.

Μήλος – Το καλύτερο νησί του κόσμου το 2021, σύμφωνα με το Travel+Leisure

Γ. Π.

Χαμηλές πληρότητες στην Κρήτη: Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα κρίνουν την πορεία του τουρισμού

Γ. Π.

Τουρισμός: Προσπάθειες της Αθήνας για προσέλκυση Βρετανών τουριστών

Γ. Π.

Work From Greece: Η νέα πρωτοβουλία της Marketing Greece για τους Digital Nomads

Γ. Π.

Στ. Αρναουτάκης για την έναρξη της τουριστικής σεζόν: «Σήμερα ο τόπος μας γυρίζει σελίδα. Η Κρήτη κάνει το πρώτο καθοριστικό βήμα»

Γ. Π.
φορτώνει....