Τουρισμός

Χωρίς τη διενέργεια τεστ θα γίνονται δεκτοί στην Κύπρο ταξιδιώτες εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού

Χωρίς τη διενέργεια τεστ θα γίνονται δεκτοί στην Κύπρο ταξιδιώτες εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού, όπως δήλωσε στο euronews ο καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Πέτρος Καραγιάννης.

«Αν έχουν πλήρη ανοσοποίηση και έχουν περάσει επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, εφ’ όσον έχουν επισυνάψει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο CyprusFlightPass, τότε μπορούν να επισκεφτούν την Κύπρο χωρίς να κάνουν γενετικό τεστ για τον κορονοϊό».

Κατά τον κ. Καραγιάννη, το μέτρο αυτό δεν υπονομεύει τις οδηγίες περί τήρησης μέτρων και μετά τον εμβολιασμό: «Τα εμβόλια μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά ως προς τόσο την αποτροπή των σοβαρών συμπτωμάτων όσο και κατά πάσα πιθανότητα στη νόσηση εν γένει. Παρ’ όλα αυτά, η κυπριακή κυβέρνηση θα διενεργεί τυχαίους ελέγχους για να διασφαλίσει ότι δεν θα ξεφύγει κανείς».

Αναφορικά με τον εμβολιασμό στην Κύπρο, ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχει εμβολιαστεί γενναίο ποσοστό του κυπριακού πληθυσμού: «Υπήρξαν κάποια ζητήματα, λόγω των προβλημάτων με το εμβόλιο της AstraZeneca, όμως το πρόγραμμα ανοσοποίησης εξελίσσεται καλά και ελπίζουμε ότι έως τα μέσα Απριλίου περίπου 25-30% του πληθυσμού θα έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση».

Επιπλέον, ο καθηγητής Καραγιάννης δεν αποκλείει το κυπριακό σχέδιο να αποτελέσει πρότυπο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε τα ελεύθερα ταξίδια από τουρίστες σε χώρες, των οποίων το εισόδημα προέρχεται κυρίως από τον τουρισμό. Ευελπιστούμε ότι, ανοίγοντας τον δρόμο, οι υπόλοιπες χώρες θα ακολουθήσουν και σύντομα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υιοθετήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού», κατέληξε ο κ. Καραγιάννης.

Δείτε ακόμα

Τα πολυτελή θέρετρα All-Inclusive είναι ο νέος τρόπος για διακοπές με στυλ

Γ. Π.

Η Ελλάδα στους top 10 διεθνείς προορισμούς των Αμερικανών για το 2022

Γ. Π.

Δήμος Ιεράπετρας:«ΝΑΙ» στην τουριστική επένδυση που ετοιμάζεται

N. K.

Τουρισμός:Οι αγορές που κρίνουν την πορεία του

N. K.

Minos Beach Art Hotel: “Mediterranean’s Leading Hotel 2020”.

N. K.

Πιθανότητα να ενταχθεί η Κρήτη στην πράσινη λίστα των Βρετανών σύμφωνα με την Telegraph

Γ. Π.
φορτώνει....