21 C
Άγιος Νικόλαος
7 Ιουνίου 2023
Τουρισμός Φορείς

Choose Crete: Προώθηση της Κρήτης στην αγορά της Πολωνία

H πρωτοβουλία “Choose Crete”, που έχει ως στόχο την τουριστική προώθηση και προβολή της Κρήτης στις αγορές του εξωτερικού, πραγματοποίησε μια ακόμη εκδήλωση παρουσίασης του project αυτή τη φορά στην Πολωνία.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο – εστιατόριο “MEZE” του γνωστού chef Θεόφιλου Βαφείδη στη Βαρσοβία και παραβρέθηκαν περισσότερα από 90 στελέχη τουριστικών οργανισμών της Πολωνίας (GRECOS, CORAL, EXIM PLUS, PRIMA, RAINBOW, NEKERA,ECCO HOLIDAYS), των μέσων ενημέρωσης, bloggers και influencers, που είχαν την ευκαιρία να έρθουν ξανά σε επαφή με την Κρήτη μετά από την πανδημία, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία live cooking από Κρητικό chef, να γευτούν μπουρμπουριστούς χοχλιούς και να δοκιμάσουν Κρητικό κρασί.

Την παρουσίαση ξεκίνησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου. Στη συνέχεια ο Δήμος Χερσονήσου με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κωνσταντίνο Αναστασάκη και τους συνεργάτες του παρουσίασαν τη νέα καμπάνια για τον γαμήλιο τουρισμό.

Ακολούθως, ο Δήμος Χανίων με τον αντιπρόεδρο Τουρισμού Νεκτάριο Ψαρουδάκη, παρουσίασε τον Νομό Χανίων, με τις καινούργιες προτάσεις του Δήμου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση του Δήμου Ρεθύμνου από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλη Τσακαλάκη, για τον ποδηλατικό και τον γαμήλιο τουρισμό.

Με το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμος Ρεθύμνου και η Ένωση Ξενοδόχων Ρεθύμνου μέσω του Μ. Τσακαλάκη, απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Θεόφιλο Βαφείδη, ονομάζοντάς τον Πρέσβη της Κρητικής Γαστρονομίας στην Πολωνία.

Το μενού της εκδήλωσης αποτελούνταν αποκλειστικά από Κρητικά εδέσματα και κρασιά.

Επισημαίνεται ότι το παρόν έδωσε η Ελληνική Πρεσβεία στην Βαρσοβία δια της Εμπορικής ακολούθου Σοφίας Μαρίας Μπαγατέλα, ο Έλληνας Πρόξενος Σπύρος Βουρτζης, καθώς και η

διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Πολωνίας ικολέτα Νικολοπούλου.

Choose Crete

Ο νέος ιδιωτικός φορέας δημιουργήθηκε στις αρχές του 2023 στη Κρήτη, με στόχο την τουριστική προώθηση και προβολή του νησιού σε βασικές αγορές, κυρίως της Ευρώπης, αλλά και παγκοσμίως.

Η Choose Crete συνεργάζεται στενά με την Περιφέρεια Κρήτης, τα Επιμελητήρια του νησιού και τους υπεύθυνους τουρισμού των Δήμων, αλλά και με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Κρήτης, ώστε να βελτιστοποιηθεί  το αποτέλεσμα προβολής του νησιού και να παρουσιάζεται στις κύριες αγορές του μια ολοκληρωμένη εμπειρία από το ταξίδι στην Κρήτη.

Το τιμόνι της διεύθυνσης της Choose Crete έχει αναλάβει ο Λεωνίδας Μπαμπάνης ως γενικός διευθυντής. 

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

ΙΤΒ Berlin: Τnν στρατηγική της Ελλάδας για την ασφαλή υποδοχή των τουριστών παρουσιάζει ο Χ.θεοχάρης

Γ. Π.

Ολοκληρώνεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Χάνια

Γ. Π.

Οροπέδιο Λασιθίου-Ανελκυστήρα πλαγιάς εγκαθιστά το ΥΠΠΟΑ

N. K.

Θυμίζει… παλάτι το ολοκαίνουργιο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Γ. Π.

Κοινή δήλωση υπέγραψε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με την Υπουργό Εμπορίου, Τουρισμού και Tηλεπικοινωνιών της Σερβίας κυρία Tatjana Matić

Γ. Π.

Τουρισμός: Η Κρήτη στους δέκα κορυφαίους προορισμούς του 2023

Γ. Π.
φορτώνει....