15.4 C
Άγιος Νικόλαος
24 Μαρτίου 2023
Τουρισμός

Choose Crete | Ο εναλλακτικός τουρισμός της Κρήτης προβάλλεται στη Βαυαρία

Ενημερωτική εκδήλωση προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης στη γερμανική αγορά οργανώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγ. Πάντων Μονάχου, στο πλαίσιο υλοποίησης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας «Choose Crete – be a Cretan for a day».

Γενικός διευθυντής της Choose Crete είναι ο κ. Λεωνίδας Μπαμπάνης, που είναι και πρόεδρος του Chapter Ελλάδας και Κύπρου της ASTA (AMERICAN SOCIETY OF TRAVEL ADVISORS),

Στην ανωτέρω δράση παρέστη ο Γενικός Πρόξενος Δρ. Β. Γκουλούσης, ενώ συμμετείχαν περί τα 40 άτομα, μεταξύ άλλων επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου και της εστίασης.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε Βιέννη, Βαρσοβία, Στοκχόλμη, Κοπεγχάγη, Λονδίνο, Παρίσι, Λευκωσία και Άμστερνταμ εντός του τρέχοντος έτους.

Η ανωτέρω εκδήλωση αποτελεί την πρώτη μετά την πανδημία δια ζώσης επικοινωνία με εκπροσώπους τουριστικών γραφείων στη Βαυαρία. Η δράση περιελάμβανε αναλυτικές παρουσιάσεις με στόχο την ανάδειξη της Κρήτης ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό με ιδιαίτερη έμφαση στον πολιτιστικό, ποδηλατικό, περιπατητικό, γαστρονομικό και συνεδριακό τουρισμό, στον αγρο-/οικοτουρισμό, στον τουρισμό υγείας καθώς και στη διοργάνωση γαμήλιων τελετών, μπουφέ με κρητικά εδέσματα, παρουσίαση / γευσιγνωσία των οίνων του οινοποιείου Scalarea Estate και διάθεση στους συμμετέχοντες ενημερωτικού υλικού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κρήτης Δρ. Κ. Κώτσογλου, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Δήμου Ρεθύμνης κα Θ. Μπιρλιράκη και η κα Μ. Κατόπη, Σύμβουλος Δήμου Χερσονήσου ενώ παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Τουρισμού Δήμου Χερσονήσου κ. Κ. Αναστασάκης και ο κ. Μανώλης Τσακαλάκης, Πρόεδρος ΔΣ Συλλόγου Ξενοδόχων Νομού Ρεθύμνης.

Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης ανέδειξαν την ανάγκη ανάληψης περαιτέρω συνεργατικών πρωτοβουλιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου προς την κατεύθυνση του βιώσιμου τουρισμού, ειδικότερα όταν απευθύνονται σε αγορές, όπως αυτή της Γερμανίας, με τους επισκέπτες να αναζητούν την «αυθεντική» εμπειρία με σεβασμό στο περιβάλλον και εναλλακτικές μορφές τουρισμού και δραστηριότητες που αναδεικνύουν τη βιωσιμότητα και την προσβασιμότητα του τουριστικού προορισμού.

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μονάχου υπογραμμίζει ότι από τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, καθώς και από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις προώθησης υπηρεσιών και προϊόντων, προκύπτει ως συμπέρασμα ότι η επανάληψη ανάλογων δράσεων στοχευμένης προβολής και ενημέρωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα στον τομέα του θεματικού τουρισμού συμβάλλει στην περαιτέρω προσέλκυση Γερμανών επισκεπτών και τη διεύρυνση της θερινής τουριστικής περιόδου.

google news

Προς την κατεύθυνση αυτή το Γραφείο πρότεινε τη διοργάνωση σχετικής εκδήλωσης προβολής εντός της τουριστικής ΔΕ F.re.e 2024 (διοργανώνεται στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας από το 1970 και έχει ως αντικείμενο τα τουριστικά ταξίδια, την παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, τον εναλλακτικό τουρισμό, την κατασκήνωση και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου, όπως π.χ. πεζοπορία, ποδηλασία, αναρρίχηση, ιστιοπλοΐα και καταδύσεις) ενώ θα αποστείλει στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης στοιχεία σχετικών βαυαρικών επιχειρηματικών Συνδέσμων και Ενώσεων.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή:tornosnews

Δείτε ακόμα

Times: Η Ελλάδα μελετά να ανοίξει τα σύνορα για τους εμβολιασμένους Βρετανούς από τον Μάιο

Γ. Π.

Με αύξηση το 3,5% σε σύγκριση με το 2019, έκλεισε η κίνηση του Αεροδρομίου Ηρακλείου, το 2022

Γ. Π.

Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Αναπτυξιακό Φόρουμ Αν. Μακεδονίας – Θράκης: Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης με όχημα τις ειδικές μορφές τουρισμού πρωταγωνιστεί στην νέα εποχή για τον ελληνικό τουρισμό

N. K.

Kρήτη: Ασυνήθιστες για την εποχή οι πληρότητες του Ιουνίου

N. K.

Κ. Νοτοπούλου: Ο σχεδιασμός της ασφαλούς επανέναρξης του τουρισμού δεν μπορεί να περιμένει

Γ. Π.

Η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για τον ελληνικό τουρισμό στο επίκεντρο της συνάντησης Κικίλια-Βόζεμπεργκ

Γ. Π.
φορτώνει....