
Παραδοσιακό τσουρέκι με βούτυρο Κερκύρας
Έφτασε το Πάσχα, καιρός για τσουρέκια. Δεν θα σας κουράσω με πολλά λόγια, θα σας πω μόνο ότι η συνταγή είναι του καλού μου φίλου και εξαιρετικού αρτοποιού Χριστόφορου Σώκα, που έχω ξανά αναφέρει στην συνταγή της λαγάνας. Εκείνος...
Καζάν ντιπί
Το καζάν ντιπί είναι ένα τούρκικο γλυκό με αραβικές ρίζες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Βόρεια Ελλάδα. Το όνομα του στα τουρκικά σημαίνει ο «πάτος του καζανιού» και παραπέμπει στο καμένο υπόλειμμα γλυκιάς κρέμας που έβρασε απρόσεκτα σε κάποιο καζάνι....
Φαλάφελ με χούμους και σάλτσα ταχίνι
Συνεχίζοντας σε ρυθμούς νηστίσιμους και vegan, ήρθε η ώρα για την συνταγή ίσως του πιο δημοφιλούς εναλλακτικού “street food” της τελευταίας δεκαετίας. Δηλαδή του φαλάφελ!...
Χταπόδι «μελωμένο» με φάβα
Και αφού πλησιάζει Καθαρά Δευτέρα και σαρακοστή, σκέφτηκα να σας παρουσιάσω ένα εξαιρετικό χταπόδι μαγειρεμένο με μέλι και βαλσάμικο, που συνοδεύεται από βελουδένια φάβα, αρωματισμένη με λεμόνι και δάφνη....
Γιουβαρλάκια αβγολέμονο
Θα σας παρουσιάσω σήμερα ένα ακόμα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Γιουβαρλάκια αβγολέμονο, ή γιουβαρλάκια σούπα. Ένα φαγητό που αποτελεί την επιτομή του όρου “comfort food”, που κάθε φορά που το τρώμε δηλαδή, μας παραπέμπει σε γευστικές αναμνήσεις του παρελθόντος...
Ανέκαθεν ήμουν εθισμένος στην αίσθηση της γεύσης. Πρώτα ήθελα να τρώω αυτά που οι άλλοι έφτιαχναν. Μετά κατάλαβα πως το να μαγειρεύω εγώ, προσέδιδε μια νέα διάσταση στη ζωή μου… Διαβάστε περισσότερα