Τουρισμός

BILD: Ξεχειμωνιάστε στην Ελλάδα που δεν κάνει κρύο

Με τίτλο “Αγαπητοί Γερμανοί, ελάτε να περάσετε τον χειμώνα μαζί μας στην παραλία”, η ηλεκτρονική έκδοση της BILD, καλεί τους Γερμανούς να περάσουν τον δύσκολο ενεργειακά, προσεχή χειμώνα στην Ελλάδα, όπου οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ήπιες και, δη, στην Κρήτη, όπου ο χειμώνας  διαρκεί μόνο δύο μήνες, και, μάλιστα, διακόπτεται από το δεκαήμερο των ζεστών Αλκυονίδων ημερών.

Δεν μπορεί παρά να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γερμανικό μέσο που στα χρόνια της μνημονιακής κρίσης στην Ελλάδα είχε περάσει τη χώρα από “40 κύματα”, φιλοξενεί ένα τέτοιο δημοσίευμα.

“Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, οι Γερμανοί διέσωσαν τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ. Τώρα θέλουν να μας επιστρέψουν κάτι: η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς που ταλαιπωρούνται από το σοκ των της ακρίβειας και τον φόβο της ενεργειακής κρίσης”, αναφέρει η εφημερίδα.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Βασίλης Κικίλιας, λέει: “Θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς τους Έλληνες να υποδεχθούμε Γερμανούς συνταξιούχους, που θέλουν να περάσουν έναν μεσογειακό χειμώνα με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και με παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Θα σας περιμένουμε”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, καλεί τους Γερμανούς να περάσουν τον χειμώνα στην πόλη του, υποστηρίζοντας πως “τα Χανιά είναι το τέλειο μέρος για να επιβιώσει κάποιος από έναν χειμώνα κρίσης, καθώς έχουν το καλύτερο κλίμα σε όλη την Ευρώπη. “Τα σπίτια δεν χρειάζονται καν θέρμανση”, υπογραμμίζει ο κ. Σημανδηράκης, ενώ προσθέτει ότι οι άνθρωποι είναι ζεστοί και φιλικοί.

Ο μεσίτης Γιάννης Κριαράς δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα ότι “εδώ δεν υπάρχει κρίση”, καθώς στο νησί διατίθενται για τον χειμώνα αρκετά διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες προς ενοικίαση σε λογικές τιμές (από 300 ευρώ τον μήνα για διαμερίσματα ενός υπνοδωματίου, συν περίπου 40 ευρώ για κοινόχρηστα).

Η εφημερίδα επισημαίνει μάλιστα ότι, την ίδια στιγμή, μπορεί κάποιος να υπενοικιάσει το σπίτι του στη Γερμανία, εισπράττοντας το ενοίκιο.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

money-tourism.gr

Δείτε ακόμα

Επτά κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα από το Der Spiegel

Γ. Π.

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Γ. Π.

Πρωτοβουλίες του Υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων» στην Ελλάδα

Γ. Π.

Navarino Challenge 2021

Γ. Π.

Γρ. Τάσιος: “Μέτρα για να συνεχίσουν να υπάρχουν ξενοδοχεία στον ορεινό όγκο”

Γ. Π.

Τουρισμός: Αισιοδοξία για έσοδα 15 δισ. ευρώ φέτος

Γ. Π.
φορτώνει....