Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Αύξηση στο ταμείο ανεργίας ανακοίνωσε ο Κ.Χατζηδάκης

Σε παρέμβαση του σε διαδικτυακή εκδήλωση του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής και ελληνικής οικονομίας,ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας.

Συγκεκριμένα θα δοθούν στοχευμένα στους ανέργους μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και απόκτησης δεξιοτήτων το οποίο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην αγορά,την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Επίσης ο Υπουργός τόνισε την συνεργασία ΟΑΕΔ με τα ελληνικά πανεπιστήμια στα πλάισια της αναβάθμισης.

Στόχος του νέου πλαισίου είναι τα προσφερόμενα προγράμματα να εφοδιάζουν τους εργαζόμενους με δεξιότητες το οποίο θα τους βοηθήσει για ένα καλύτερο μέλλον και να μη λειτουργούν ως υποκατάστατα επιδομάτων.

Όπως είπε, «Η προσπάθεια είναι εμπροσθοβαρής και ήδη πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου θα «τρέξουν» δράσεις με κονδύλια ύψους 300 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα εισρεύσουν το φθινόπωρο. Δίνουμε έμφαση όπως είναι φυσικό στις ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες έχουν ήδη αυξημένη ζήτηση και θα έχουν ακόμα περισσότερα τα επόμενα χρόνια. Κεντρικός πυλώνας του νέου συστήματος θα είναι ο ΟΑΕΔ.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και για την ψηφιακή κάρτα εργασίας,που θα επιτρέπει να καταγράφονται με απόλυτη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο οι ώρες εργασίας όλων των μισθωτών.

Στα πλαίσια της καταπολέμησης της μαύρης εργασίας και των απλήρωτων υπερωριών η ψηφιακή κάρτα θεωρείται η πιο βασική αλλαγή.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

Κατατίθεται η τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας από κατ’ ελάχιστον 100 σε 50 ημέρες.

Γ. Π.

ΠΟΕΕΤ: Ο κλάδος αναμένει θετικές εξελίξεις για την επέκταση του ταμείου ανεργίας

Γ. Π.

Blue Palace: 13 Μαΐου, οι πόρτες μας θα ανοίξουν ξανά

Γ. Π.

Μείωση των μισθών των ξενοδοχοϋπαλλήλων από 15% έως και 20% ζητούν οι ξενοδόχοι

Γ. Π.

Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων βράβευσε τους καλύτερους ξενοδοχοϋπαλλήλους

N. K.

Μ. Κόνσολας: «Νομοθετική ρύθμιση για να μην ισχύσει το όριο των 400 ημερών

N. K.
φορτώνει....