15.4 C
Άγιος Νικόλαος
29 Ιανουαρίου 2023
Δημοφιλή Τουρισμός

Αθηναγόρας Ανδρεαδάκης-Χρυσές επενδύσεις στην Αράχωβα που ονειρεύεται να φτιάξει το ελληνικό Γκστάαντ

Από τον Ηλία Παπαγεωργίου στον Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη. Αυτά είναι τα σχέδια που μετατρέπουν το παλιό ιστορικό «Ξενία» της Αράχωβας σε υπερπολυτελές θέρετρο. Όνυχες, τζακούζια σε εξωτερικούς χώρους και θερμαινόμενες βεράντες.

Όταν πριν από περίπου ένα χρόνο έγινε το deal μεταξύ της οικογένειας Παπαγεωργίου, ιδιοκτητών των πεντάστερων Resort Santa Marina με τον ξενοδόχο από την Κρήτη, ουδείς μπορούσε να αντιληφθεί τα μεγαλεπήβολα σχέδια που είχε στο μυαλό του ο νέος ιδιοκτήτης.

Η ιστορία του κτιρίου μόνο τυχαία δεν είναι. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του φέρει την υπογραφή του διακεκριμένου Φίλιππου Βώκου (αρχιτέκτονα που υπηρέτησε τη δεύτερη περίοδο του Ε.Ο.Τ, 1957 -1967, στο πρόγραμμα «Ξενία») και ο ξυλότυπος του Άρη Κωνσταντινίδη, προϊσταμένου της μελετητικής ομάδα του Ε.Ο.Τ. που είχε αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή των «Ξενία» τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η ιστορία του συνεχίζεται όταν περνά στα χέρια του πρωτοπόρου επιχειρηματία Ηλία Παπαγεωργίου, του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του τόσο με τη Μύκονο όσο και με τη ναυτιλία.

Ο Ηλίας Παπαγεωργίου ονειρευόταν να μετατρέψει την Αράχωβα σε Μύκονο του χειμώνα, κάτι που εν μέρει το πέτυχε, μεταφέροντας το ίδιο ελληνικό κοινό στις δύο περιοχές.

Στόχος του μεγαλεπήβολου project, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, είναι η διεύρυνση της τουριστική περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αφού παρέχει την δυνατότητα πλούσιων δραστηριοτήτων. Το έργο το έχει αναλάβει το γραφείο το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ηλία Μπρατόπουλου.
Ο επανασχεδιασμός των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου ανατέθηκε στην Interior Architect – Designer Αγάπη Καζαμία, η οποία είχε επιμεληθεί τον επανασχεδιασμό και την επίβλεψη του πρώτου ξενοδοχειακού συγκροτήματος του ομίλου, το «Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel».

Η επένδυση αυτή περιλαμβάνει και την αγορά του όμορου οικοπέδου για την επέκταση της μονάδας και την ανέγερση συνεδριακού κέντρου, 10 επιπλέον δωματίων, καθώς και χώρους όπως μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα με άμεση οπτική σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον και το πολυτελές spa.

Η επιθυμία του νέου ιδιοκτήτη ήταν το ύφος του σχεδιασμού να ακολουθήσει κλασικές γραμμές, επηρεασμένος από τις εικόνες κλασικισμού που εισέπραξε κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι.

Έτσι, το ύφος αποδόθηκε ναι μεν κλασική γραμμή, αλλά με σύγχρονες προσεγγίσεις εντάσσοντας με εντυπωσιακό τρόπο τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής και πιο συγκεκριμένα των Δελφών.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντίστοιχος ΕΟΤ Σκανδιναβίας δημοσίευσε άρθρο υπό τον τίτλο «Κάνοντας σκι στην Ελλάδα» στο Lifestyle Περιοδικό «First Class Magazine» της Σουηδίας, προβάλλοντας με κολακευτικά λόγια τον ελληνικό χειμερινό τουρισμό.

Το άρθρο χαρακτηρίζει ως «εντυπωσιακό» το χιονοδρομικό κέντρο της Αράχωβας, «ειδικά σε μία χώρα που είναι γνωστή για τον Ήλιο και τη Θάλασσα και όχι ως προορισμός για σκι».

Το δημοσίευμα προβάλλει την Αράχωβα ως ιδανικό χειμερινό προορισμό, την οποία χαρακτηρίζει μάλιστα ως τη «Μύκονο» του χειμώνα.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

πηγή;newmoney.gr

Δείτε ακόμα

FedHATTA: Μόνο έτσι θα διασωθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2021

Γ. Π.

Tui: Στους top προορισμούς για το 2022 η Ελλάδα

Γ. Π.

Πράσινο φως για μεγάλη σύνθετη επένδυση στην Κρήτη

N. K.

Κέρδισε το στοίχημα του τουρισμού η Κρήτη – Θα υποδέχεται τουρίστες μέχρι τον Νοέμβριο

Γ. Π.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Επισιτισμό Τουρισμό θα πραγματοποιήσει σύσκεψη των σωματείων του κλάδου , μέσω τηλεδιάσκεψης.

N. K.

Ο Τουρισμός θα βοηθήσει την ανάκαμψη της Κρήτης

Γ. Π.
φορτώνει....