Τουρισμός

Αποθαρρύνει τους Βρετανούς να ταξιδέψουν ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε χθεσινή δήλωσή του, υπογράμμισε ότι οι πολίτες οφείλουν να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σωφροσύνη στην επιλογή των ταξιδιωτικών προορισμών για το καλοκαίρι έτσι ώστε να μην επανακάμψει ο κορωνοϊός στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Μπόρις Τζόνσον αποθάρρυνε τα ταξίδια στο εξωτερικό την ώρα κατά την οποία πολλοί Βρετανοί τα έχουν ήδη προγραμματίσει. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, σε χθεσινή δήλωσή του, υπογράμμισε ότι οι πολίτες οφείλουν να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σωφροσύνη στην επιλογή των ταξιδιωτικών προορισμών για το καλοκαίρι έτσι ώστε να μην επανακάμψει ο κορωνοϊός στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε λίγες εβδομάδες, άλλωστε, αναμένεται η δημοσιοποίηση της βρετανικής ταξιδιωτικής λίστας, που θα βασιστεί σε ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό των φωτεινών σημάνσεων κυκλοφορίας, αφού τα κράτη θα καταταχθούν σε πράσινες, πορτοκαλιές και κόκκινες ζώνες, αναλόγως της επιδημιολογικής τους εικόνας. Κάθε κατηγορία θα χαρακτηρίζεται από διαφορετικά μέτρα και περιορισμούς που θα χρειαστεί να τηρήσουν οι Βρετανοί μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην «πράσινη λίστα» του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου δεν υπάρχει ανάγκη παραμονής σε καραντίνα μετά την επιστροφή, δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα κράτη της Ε.Ε.

Μόλις χθες η Γερμανία ακύρωσε το Oktoberfest αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα έχουμε ξεμπερδέψει με τον κοροναιό και ότι αυτός μπορεί να επιστρέψει ακόμη πιο θανατηφόρος μέσα από μεταλλάξεις.

Ενώ τα πράγματα στο Ισραήλ δεν είναι και ρόδινα, στο Ισραήλ εμφανίστηκαν δύο μεταλλάξεις της Βραζιλίας η μία σε ένα μωρό και η άλλη σε έναν εμβολιασμένο ενήλικα που επέστρεφε από το εξωτερικό, σύμφωνα με το υπ. Υγείας του Ισραήλ.

Το ακόμη πιο ανησυχητικό είναι ότι εντοπίστηκαν στο Ισραήλ άλλα 19 κρούσματα της ινδικής μετάλλαξης ανεβάζοντας τον αριθμό της συγκεκριμένης μετάλλαξης στη χώρα στα 60 άτομα ενώ εντοπίστηκε και ένα κρούσμα της ινδικής μετάλλαξης σε άτομο που επίσης είχε εμβολιασθεί.

Ακολουθήστε το filoxenianews.gr στο Google News 

Δείτε ακόμα

“Fully booked” οι δημοφιλείς καρναβαλικοί προορισμοί στη χώρα

Γ. Π.

Βασίλης Κικίλιας: Εργαζόμαστε ώστε να διευρύνουμε τις απευθείας πτήσεις ΗΠΑ- Αθήνα μέχρι το τέλος του 2022

N. K.

Πρόγραμμα στήριξης του κλάδου του τουρισμού, ύψους έως 420 εκατ. ευρώ

N. K.

Τουρισμός: Αρχές Απρίλη ξεκινάει η σεζόν σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα

Γ. Π.

Τουρισμός για Όλους: Nέο voucher χειμερινών διακοπών αξίας 150 ευρώ

Γ. Π.

ΞΕΕ: Θετικός ο απολογισμός της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς για την Ελλάδα

Γ. Π.
φορτώνει....