Ξενοδοχεία Τεχνολογία

Απόρρητο δεδομένων: Πώς τα ξενοδοχεία μπορούν να προστατεύσουν τα δεδομένα των επισκεπτών

Για να επιβιώσει και να πετύχει ένα ξενοδοχείο το 2023 και μετά, τα δεδομένα επισκεπτών πρέπει να είναι μέρος της εξίσωσης. Με τη συλλογή των δεδομένων των επισκεπτών, η διοίκηση μπορεί να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία ξενοδοχείου που κάνει τους πελάτες του να επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο. Ωστόσο, όταν το προσωπικό ενός ξενοδοχείου συλλέγει αυτά τα δεδομένα, είναι δική του ευθύνη να τα προστατεύσει και να τα κρατήσει μακριά από τα χέρια των εγκληματιών του κυβερνοχώρου. Αυτό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πελατών.

Εάν εργάζεστε σε ξενοδοχείο, τότε πρέπει να γνωρίζετε για το απόρρητο των δεδομένων και τις απειλές που υπάρχουν σε κάθε γωνία. Στη συνέχεια, πρέπει να προστατεύσετε τα δεδομένα των πελατών σας και να προσπαθήσετε να εξαλείψετε αυτές τις απειλές. Ας μιλήσουμε για τα βήματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να το κάνετε αυτό ακριβώς.

Γιατί η ασφάλεια των δεδομένων είναι τόσο σημαντική

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων πιστεύουν ότι οι χάκερ ενδιαφέρονται μόνο για την κλοπή αριθμών πιστωτικών καρτών από τράπεζες και ηλεκτρονικά καταστήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα πάνε όπου κι αν υπάρχουν τα δεδομένα, και αν το ξενοδοχείο σας είναι όπως πολλά άλλα, τότε έχετε ακριβώς αυτό που χρειάζονται. Οποιαδήποτε πληροφορία, από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός επισκέπτη έως το τραπεζικό ίδρυμά του, μπορεί να πωληθεί στη μαύρη αγορά ή να χρησιμοποιηθεί δόλιους λόγους.

Εάν δεν πιστεύετε ότι το ξενοδοχείο σας θα μπορούσε να πέσει θύμα, τότε δεν έχετε παρά να κοιτάξετε στο παρελθόν. Πολλά πολυτελή ξενοδοχεία έχουν βιώσει παραβιάσεις στον κυβερνοχώρο από χάκερ, συμπεριλαμβανομένων των θέρετρων MGM, Marriott και The Ritz στο Λονδίνο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα δεδομένα εκατομμυρίων πελατών έχουν παραβιαστεί και δεν ήταν καλή διαφήμιση για αυτές τις εγκαταστάσεις.

Υπάρχουν πολλά αρνητικά αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν εάν το ξενοδοχείο σας παραβιαστεί. Μεταξύ αυτών είναι οι οικονομικές επιπτώσεις που σχετίζονται με την επιδιόρθωση των τρωτών σημείων στα συστήματά σας και πιθανώς την απόκρουση αγωγών από τους καλεσμένους σας. Επιπλέον, όταν οι πελάτες σας αντιληφθούν ότι το ξενοδοχείο σας παραβιάστηκε και ότι δεν λάβατε τα απαραίτητα μέτρα για να αποφύγετε την παραβίαση, τότε πιθανότατα δεν θα έχουν πρόβλημα να μεταφέρουν την επιχείρησή τους αλλού.

Το θέμα είναι ότι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και το απόρρητο των δεδομένων πρέπει να είναι νούμερο ένα προτεραιότητές σας για το καλό της φήμης σας.

Κρυπτογράφηση και προστασία πληροφοριών

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να κρυπτογραφήσετε και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή στα συστήματά σας και να λάβετε τα κατάλληλα βήματα για την ασφάλεια όλων των εγγράφων και μελλοντικών πληροφοριών. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να δημιουργήσετε έναν διακομιστή αντιγράφων ασφαλείας για να φιλοξενήσει όλα τα δεδομένα, ώστε να μπορούν να ανακτηθούν εάν υπάρξει ποτέ φόβος στον κυβερνοχώρο. Αυτό το αντίγραφο ασφαλείας πρέπει να είναι ξεχωριστό από τον κύριο διακομιστή σας, ώστε να μην μπορεί εύκολα να παραβιαστεί. Οι υπάλληλοι σας πρέπει να εκπαιδευτούν να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σε απαιτούμενα χρονικά διαστήματα, ώστε να μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι όλα βρίσκονται σε ασφαλές μέρος.

Όταν οι καλεσμένοι σας κάνουν check in στο κατάστημά σας, συχνά χρειάζεται να παρέχουν πολλά έγγραφα και προσωπικά δεδομένα και πρέπει να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να συλλέξετε με ασφάλεια αυτές τις πληροφορίες. Τουλάχιστον, τα συστήματά σας πρέπει να είναι σχεδιασμένα με τρόπο που να κρυπτογραφούν αυτόματα τα δεδομένα που συλλέγετε, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και αν κλαπούν. Θα πρέπει επίσης να εφαρμόσετε λίστες ελέγχου πρόσβασης, οι οποίες εμποδίζουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε συγκεκριμένους διακομιστές ή κομμάτια δεδομένων.

Εάν η ομάδα διαχείρισής σας δεν γνωρίζει καλά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ή δεν είναι εξοπλισμένη για να χειριστεί πιθανές απειλές, τότε μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανεβάσετε όλα τα εισερχόμενα δεδομένα σας στο cloud. Ένα σύστημα cloud θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες από οπουδήποτε, έτσι ώστε ακόμη και οι απομακρυσμένοι υπάλληλοι να μπορούν να εργάζονται με ευκολία. Επιπλέον, πολλές εταιρείες cloud έχουν επίσης τις δικές τους ομάδες ασφαλείας που θα βοηθήσουν στην προστασία των δεδομένων για εσάς.

Απλώς έχετε κατά νου ότι αν και το cloud computing είναι μια σχετικά ασφαλής επιλογή, αυτά τα συστήματα μπορεί επίσης να αποτύχουν. Έρχονται με τους δικούς τους κινδύνους για την ασφάλεια του cloud computing, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας τεχνικών ζητημάτων, των παραβιάσεων λογαριασμών πελατών και της απειλής μη εξουσιοδοτημένου προσωπικού να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία σας.

Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας

Τώρα που τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, πρέπει να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας σχετικά με τις πιθανές απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τις τακτικές που μπορούν να προσπαθήσουν οι χάκερ να προκαλέσουν παραβίαση δεδομένων. Το πρώτο βήμα είναι να εφαρμόσετε μια ισχυρή στρατηγική διαχείρισης κινδύνου για το ξενοδοχείο σας, ώστε να προετοιμαστείτε για το απροσδόκητο. Μέρος αυτής της στρατηγικής πρέπει να περιλαμβάνει τον εντοπισμό βασικών κινδύνων που θα μπορούσαν να προκύψουν, οι οποίοι θα μπορούσαν να κυμαίνονται από δυσμενείς καιρικές συνθήκες έως πολιτικές αναταραχές. Μια πιθανή παραβίαση δεδομένων θα πρέπει να είναι μεταξύ αυτών των κορυφαίων ανησυχιών.

Εκπαιδεύστε τις ομάδες σας σχετικά με τις κοινές απειλές στον κυβερνοχώρο για ξενοδοχεία που χρησιμοποιούν οι χάκερ ξανά και ξανά, συμπεριλαμβανομένων ransomware, επιθέσεων POS και πλαστών δικτύων Wi-Fi. Πρέπει να εκπαιδευτούν σχετικά με τα σημάδια μιας πιθανής απάτης, ώστε να μπορούν να το αναφέρουν στη διοίκηση πριν γίνει μεγαλύτερο ζήτημα.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος είναι μια σημαντική απειλή σε κάθε κλάδο που μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή. Συνήθως περιλαμβάνουν ένα μήνυμα που αποστέλλεται σε έναν υπάλληλο που περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο ή συνημμένο που, όταν πατηθεί, απελευθερώνει έναν ιό στο σύστημα. Συμβουλέψτε τις ομάδες σας να μην ανοίγουν ποτέ κανένα email που δεν περίμεναν, ειδικά αν προέρχεται από ύποπτη πηγή.

Η σωστή ασφάλεια δεδομένων είναι τόσο σημαντική στον κλάδο της φιλοξενίας όσο και οπουδήποτε αλλού. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές και βάλτε πρώτα το απόρρητο των καλεσμένων σας.

Ακολουθήστε το filoxenianews στο Google News στο Facebook και στο linkedin

Δείτε ακόμα

Έρευνα: Ποιες θέσεις εργασίας στα ξενοδοχεία έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση

Γ. Π.

Αυξημένη η επιθυμία για ταξίδια και οι νέες τάσεις το 2021

Γ. Π.

Accor: Νέο brand μπουτίκ ξενοδοχείων με τίτλο Handwritten Collection

Γ. Π.

Minos Beach Art Hotel:Παρουσίαση του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Γ&Α Μαμιδάκη

N. K.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Απένειμε τo πρώτο Διαπιστευμένο Πιστοποιητικό για βιωσιμότητα στον τουρισμό στο CRETAN MALIA PARK

Γ. Π.

Ο τουρισμός στην κατάψυξη – Ερώτηση του 1 εκατομμυρίου το ποτέ θα ανοίξει η σεζόν

Γ. Π.
φορτώνει....